4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kuyumcu fareleri yakalandı

KÜÇÜK HIRSIZLAR YAKAYI ELE VERDİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde kuyumcuya girerek 43 bin 400 TL değerindeki altınları alan küçük yaştaki hırsızlar yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 12.30 sıralarında Erdemli'nin en işlek caddelerinden Menderes Caddesi'nde meydana geldi.

Caddede bir kuyumcuya giren yaşları küçük 3 kızdan ikisi esnafı oyalarken biri de vitrinde bulunan 43 bin 400 TL değerindeki 35 Adana burmasını çantasına koydu. Hırsızlık olayını fark eden esnaf, çantaya altınları koyan şahsı yakaladı. Diğer 2 kişi de fark edildiklerini anlayınca kaçmaya çalıştı. Zanlılar kısa kovalamacanın ardından polis ve çevredeki esnaf tarafından kıskıvrak yakalandı. Olaya karışan yaşları küçük S.Ö. ile N.K. ve S.Ö.  polis tarafından gözaltına alındı.

Zanlıların dükkana dershane sorma bahanesiyle girdiklerini belirten kuyumcu Ümit B., "İkisi beni oyalarken diğer kişinin vitrindeki altınları çantasına aldığını gördüm. Hemen müdahale edip diğer esnaftan yardım istedim. Çanta ile beraber genç kızı da yakaladım. Diğer ikisi uzaklaştı ancak onlar da polisten kaçamadılar" dedi. Ümit B., olay sonrası piyasa değeri 43 bin 400 TL olan 700 gram ağırlığındaki 35 adet Adana burmasını kendisine teslim eden emniyet güçlerine teşekkür etti.

Olayın yaşandığı cadde üzerinde bazı vatandaşlar ve esnaf, zanlılara tepki gösterdi. Bir kadın "Önce anası babası sahip çıkacak bunlara. Herkes çocuğuna sahip çıksın. Çocuklar sokağa bırakılmasın" diyerek tepkisini dile getirdi.

Küçük yaştaki hırsızların Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan kaçtıkları öğrenilirken, polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

KÜÇÜK HIRSIZLAR YAKAYI ELE VERDİ
KÜÇÜK HIRSIZLAR YAKAYI ELE VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 21:30:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 09:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?