3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kuyumcuları dolandıran kadına suçüstü

Mersin'de, gümüş yüzükleri altın suyuna batırarak, kuyumcularda gerçeği ile değiştirdiği ileri sürülen kadın, son işinde suç üstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Y.Y. adlı bir kadın, Atatürk Caddesi'nde girdiği bir kuyumcuda, elindeki altın suyuna batırılmış gümüş yüzüğü gerçeği ile değiştirmek isterken suç üstü yakalandı.

Kuyumcunun ihbarı üzerine polis tarafından gözaltına alınan şüpheli, yapılan sorgusunda 5 ayrı kuyumcudan aynı yöntemle yüzük çaldığı ortaya çıktı. Polis yakalanan kadınla birlikte Atatürk Caddesi üzerindeki kuyumcuları tek tek dolaşarak kadının gerçek altınlarla değiştirdiği yüzükleri aradı.

Yapılan araştırmalar sonucu bazı kuyumcularda sahte yüzükler ortaya çıkarılırken bazılarında ise imitasyonlara rastlanmadı. Atatürk Caddesi'nde kuyumculuk yapan Abdurrahman Aydemir, bu tür olaylarla çok sık karşılaştıklarını, bu yüzden kuyumcuların dikkatli olmasını istedi. Aydemir, "İmitasyonları özellikle gümüşler üzerinde yapıyorlar. Gümüş yüzükleri 22 ayar altın suyuna batırınca gerçek gibi görünüyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 18:19:12
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 18:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?