4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Lemas Vadisi’nde doğa yürüyüşü

LEMAS VADİSİ’NDE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Mersin’in Erdemli Kaymakamlığı ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteli öğrenciler ve doğaseverler katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş Yeniyurt Köyü Taşgeçit mevkiin de 700 rakımında başlayarak, 15 kilometre mesafedeki Silifke’ye bağlı Kızılgeçit Köyü, Kestel mevkiinde 950 rakımında sona erdi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, 15 kilometrelik doğa yürüyüşünün düzenlenmesindeki amacın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile sivil toplum kuruluşları asındaki kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirterek, “Bu kaynaşmanın yanında bu yürüyüşle bölgenin doğal güzellikleri ile tarihi dokusuna da dikkat çekmiş olduk. Bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

29 kilometre uzunluğundaki Lemas Vadisi’ne doğa severleri beklediklerini de ifade eden İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Kılıç ta, “Bu vadinin her bir metresi heyecan ve macera dolu. Burası yürüyüş için fevkalade güzel bir yer. Bütün doğa severleri bekliyoruz” diye konuştu.

Yürüyüş sonunda Limonlu Belediyesi tarafından kurulan çadırlarda dinlenen doğa severler, yöresel sanatçıların seslendirdiği canlı müzik eşliğinde eğlendiler.

Etkinliğe Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gül, İlçe Müftüsü Mustafa Topal, Limonlu, Ayaş, Arpaçbahşiş ve Tömük belde belediye başkanları ve il genel meclis üyeleri de katıldı.

LEMAS VADİSİ’NDE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
LEMAS VADİSİ’NDE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 14:21:05
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 14:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?