2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Levent Kırca Mersin Festivali'nde

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Mersin Festivali kapsamında Levent Kırca Tiyatrosu, "Bir Başkadır Benim Memleketim" isimli oyunu sahneledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahnelenen oyunu, başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan olmak üzere kalabalık bir izleyici topluluğu takip etti.

Oyun öncesi bir konuşma yapan usta tiyatrocu Levent Kırca, Mersin'in güzelliğinin yanı sıra, aydın insanlardan oluşan bir kent olduğunu ve bunun kendisini çok duygulandırdığını söyledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın kültüre ve sanata böylesi yatırımlar yapmasının, Mersin'in modern bir kent haline gelmesinde büyük payı olduğunu kaydeden Kırca, Kongre ve Sergi Sarayı'na hayran kaldığını ve her zaman bu sahnede oyun oynamak istediğini belirtti.

İki perde olarak sahnelenen oyunun ilk perdesinde, güneydoğu bölgesinde iş gezisine çıkan zengin bir ailenin yolda kalmaları sonucu onlara evini açan köylü bir ailenin arasında yaşanan diyaloglar mizahi bir dille anlatıldı. İkinci perdede ise Türkiye'deki adalet sistemi ve mahkemelerin birçok gereksiz dosyalarla meşgul edilmesi komik bir dille sahneye yansıtıldı.

Yaklaşık 2 saat süren ve seyirciden büyük alkış alan oyun sonrası sahneye gelerek sanatçıları tebrik eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, "Levent Kırca gibi usta bir tiyatrocuyu ve ekibini Mersin'de ağırlamaktan ve Mersinli sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Festival süresince bu tür sanatsal etkinliklerimiz devam edecek" dedi. Özcan, Levent Kırca'ya bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 14:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?