3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Levent Kırca'nın mavi yengeç ziyafeti

Ünlü tiyatrocu Levent Kırca, afrodizyak özelliği bulunduğu belirtilen mavi yengeçlerle kendisine ziyafet çekti.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesine bir yakınını ziyarete gelen Levent Kırca, afrodizyak etkisi yaptığı ifade edilen mavi yengeçten yedi.

Mavi yengecin çok lezzetli olduğunu belirten Kırca,"Silifke'de ilk defa yengeç yedim. Çok hoşuma gitti. Silifkeliler bana 'Yengeç insanı zinde tutar, insanı hareketlendirir, enerji verir' dediler. Ben de ilk defa yememe rağmen hoşuma gitti. Gün boyu Silifke'nin tarihi ve ören yerlerinin yanında sahillerini geziyorum. Yorucu bir günün sonunda afrodizyak
özelliği olduğu söylenen ve enerji veren mavi yengeci yiyerek yorgunluğumu atıyorum" dedi.

Kurtuluş Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Kaplan, Silifke sahilinde sıkça bulunan mavi yengecin büyük bir bölümünün ilçeye gelen yerli, yabancı turistlerin yanında ünlü sinema ve ses sanatçıları tarafından da çokça tüketildiğini söyledi.

Yüksek protein değeri, doymamış yağ asitleri ve yararlı mineralleri ile yurt dışında 'yüksek sosyete' diye adlandırılan kesim tarafından bolca tüketilen mavi yengecin Akdeniz kıyılarında çokça yakalandığını belirten Kurtuluş Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Mehmet Kaplan, "Yenilebilir et kalitesi bakımından gelişmiş ülkelerde yüksek fiyatla alıcı bulunan mavi yengeçler, balıkçılarımızın yeni umudu olmuştur" dedi.

Türkiye'de mavi yengecin yüzde 60'ının Akdeniz kıyılarında yakalandığına işaret eden Kaplan, mavi yengecin önemli bir besin kaynağı olduğunu söyledi. Yengeç etinin göğüs, kıskaç, bacak eti olarak farklı bölümlerden oluştuğunu ifade eden Kaplan, atıklarının da kümes hayvanları ve balık beslenmesinde kullanıldığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 11:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?