2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Liman direnişinde 3'üncü gün

Mersin Limanı'nın özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösteren işçilerin başlattığı işyerini terk etmeme eylemi sürüyor. Mersin Demokrasi Platformu üyesi bir grup, eylemin 3. gününde limana giderek işçilerin başlattığı eyleme destek verdi.

Emeğin Partisi (EMEP) İl Başkanı Mehmet Taşçı, Liman A Kapısı önünde grup adına yaptığı açıklamada, Liman-İş Sendikası ve işçilerinin başlattığı mücadeleyi desteklediklerini söyledi. Verilen mücadelenin başarıya ulaşması için mücadeleye destek verilmesi gerektiğini belirten Taşçı, Mersin Demokrasi Platformu olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını kaydetti.

Liman-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Recep Özbey de, eyleme ilerleyen günlerde işçi ailelerinin de katılacağını ifade ederek, "Şayet 4 Ağustos'tan sonra ihale gerçekleşirse bütün işçi arkadaşlarımız ve aileleriyle birlikte direnişimizi sürdüreceğiz. Konuya duyarlı Mersinliler'i ve demokratik kitle örgütlerini, kurduğumuz çadırda desteğe davet ediyoruz. Çünkü Mersin Limanı sadece çalışanların değil, herkesindir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 19:08:15
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 13:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?