2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Limanda eylem

Mersin’de Liman-İş Sendikası’na bağlı işçiler, hükümetin özelleştirme politikalarını protesto etti. İşçiler, eylem çerçevesinde 2 saat iş bıraktı. Mersin Limanı’nda çalışan yaklaşık bin işçinin katıldığı protesto gösterisi, Liman A Kapısı önünde yapıldı. Petrol-İş ve KESK’e bağlı sendika temsilcilerinin de destek verdiği eylemde işçiler, "Limanlar halkındır satılamaz", "Susma sustukça sıra sana gelecek", " Her yer SEKA, her yer direniş" ve "Hükümet şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı.

Mersin Limanı içerisindeki yemekhanede toplanarak, ellerinde "Mersin Limanı satılık değildir" yazılı pankartla davul zurna eşliğinde A Kapısı’na yürüyen işçiler, attıkları sloganlarla SEKA işçilerine de destek verdi. Burada Liman-İş Mersin Şubesi adına basın açıklaması yapan Mehmet Recep Özbey, ulusal ve uluslararası sermayenin sınır tanımayan saldırılarını püskürtmek, insanlığın önemli değerleri olan ekonomik, sosyal kazanımlarının talanını durdurmak için burada toplandıklarını söyledi.

Diğer iktidarlardan farklı olarak 2005 yılını "Emeğe Saldırı Yılı" olarak uygulamaya koyan iktidarın, hangi sonuçlarla karşılaşabileceğinin hesabını TÜPRAŞ ve SEKA’da olduğu gibi yapmadığının görüldüğünü söyleyen Özbey, "Mersin’de dünden bugüne sendikamızı hedefleyen özelleştirme hayranı bazı güçlerin, özelleştirmenin Mersin’e bir şey kazandırmayacağını anlayınca hüsran ve hezeyan içinde ’Böyle özelleştirme olmaz’ demeleri düşündürücüdür. Emeğin talanını durdurmak için 2005 yılını mücadele ve direniş yılı ilan ettiğimizi söylemiştik. Bu sözümüzün arkasındayız. Çünkü iş yerimizi, çocuklarımızın geleceğini çapulculara, talancılara teslim etmeyeceğiz" dedi.

Mehmet Recep Özbey, konuşmasının sonunda iktidarın SEKA’da zoru, zorbalığı tercih ettiğini ileri sürerek, "İktidar aynı gemide olduğumuzu unutmamalıdır" diye konuştu.

Özbey, hükümetin özelleştirme politikalarını protesto için sendikaya üye liman işçilerinin bugün 13.00-15.00 saatleri arasında 2 saatlik bir iş bırakma eylemi yapacağını sözlerine ekledi.
Petrol-İş Şube Başkanı, Türk-İş Temsilcisi Adil Alaybeyoğlu ise, özelleştirmeye karşı yarın sendikalarına üye işçilerin çalıştığı tüm iş yerlerinde gece de dahil olmak üzere iş yerini terk etmeme eylemi yapacaklarını duyurdu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 15:32:40
Güncelleme :3 Mart 2005 Perşembe 15:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?