2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Limanda örgütlenmeye izin yok!

Türkiye Taşıma İşçileri Sendikası (TÜRKTİS) Genel Başkanı Bedrettin Demirtaş, ellerinde yargı kararı olmasına karşın örgütlenme çalışması yapmak için Mersin Limanı'na alınmadıklarını iddia etti.

Bedrettin Demirtaş, TÜRKTİS Akdeniz Bölge temsilcileriyle birlikte Mersin Limanı A Kapısı önünde ortak açıklama yaptı. Sendikanın kamyon ve TIR şoförlerinin haklarını korumak amacıyla 8 ay önce kurulduğunu ve yetki alanlarının da gümrük sahası olduğuna dikkat çeken Demirtaş, bu noktada Mersin Limanı'nda örgütlenme çalışması yapmak istediklerini dile getirdi.

Demirtaş, buna rağmen Mersin Valiliği ve Mersin International Port (MIP) şirketi yetkililerinin 8 aydır limana girmelerine izin vermediğini ileri sürdü.

Özellikle Habur Gümrük Kapısı'nda olmak üzere gümrük sahalarında taşıma işçilerinin yaşadığı sorunların çözümü için harekete geçtiklerini belirten Bedrettin Demirtaş, ancak sendikal çalışmalarının engellendiğini söyledi.

Demirtaş, savcılığın Sendikalar Kanunu, Gümrük Kanunu ve İl İdaresi Kanunu'na göre sendikaların gümrük sahalarında faaliyette bulunabilmeleri için valiliklerden izin almalarının gerekli olmadığına ve bu konuda valinin görev ve yetkisinin bulunmadığına hükmettiğine dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü'nün de TÜRKTİS'in gümrük sahalarında faaliyette bulunmasının önünde bir engel bulunmadığı yönünde görüş bildirdiğini kaydeden Demirtaş, Mersin Valiliği ve MIP yetkililerinden limanda yapacakları çalışmaları engellemekten vazgeçmelerini istedi. Demirtaş, engelleme devam ederse ölme pahasına liman gümrük sahasına girerek, sendikal çalışma yapacaklarının altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 19:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?