2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Limon hasadı başladı

Limon diyarı Mersin’in Erdemli ilçesinde, bu yıl limon rekoltesinin 350 bin tonu bulacağı bildirildi. Hasada başlayan çiftçilere Erdemli Ziraat Odası tarafından baklava ikram edildi.

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, hasat komisyonunun belirlediği tarih itibariyle limonun kesilerek hasat edilmeye başlandığını ve ihracata gönderilmesinin 24 Eylül’de başlayacağını belirtti.

İlçede 90 bin 260 dekar alanda narenciye yetiştiriciliği yapıldığını ifade eden Dölek, “Kesimine ilk olarak başlanan Mayer cinsi limon kalitesine göre 60 ile 80 kuruş arasında alıcı buldu. Enterdonat cinsi limonumuzun 70 ile 80 kuruştan alıcı bulması bekleniyor. Umarız ihracata gidecek olan kaliteli ürünlerimiz dış piyasada gerçek değerini bulur ve çiftçimiz para kazanır” dedi.

Dölek, bu yıl ilçede limon rekoltesinin 350 bin ton civarında olacağının tahmin edildiğini söyledi. Bahçede çiftçilerle beraber limon kesen Ticaret Odası Başkanı Orhan Sarı ise, “Fiyatların üreticilerin arzuladığının altına düşmemesini temenni ediyorum. Umarız dış etkenlerde pozitif yönde gelişir de, narenciyenin bu yıl önü açık olur diye düşünüyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2012 Çarşamba 11:22:18
Güncelleme :20 Eylül 2012 Perşembe 16:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?