5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Limon işçilerine cezerye ikramı

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği (ERTUB) Başkanı Cemalettin Kurt ile birlikte limon kesimi yapan işçileri ziyaret ederek bahçede çalışan işçilere cezerye ikram ederek teşekkür etti.

Birçok insanın soğuktan korunmak için sıcak sobanın başından kalkmadığını, ihtiyacı olduğu halde çalışmaya gitmediğini belirten Kaymakam Özefe, limon bahçesine Siirt'ten Silifke'den ve Erdemli köylerinden çalışmaya gelen işçilere teşekkür etti.

ERTUB Başkanı Cemalettin Kurt'un tamamı bilgisayar sistemi ve organik olarak yetiştirilen örnek bahçesini gezen Kaymakam Özefe, "Erdemli limonun başkenti. Türkiye'nin limon ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan bir ilçe. Limon hasadının yapıldığı bir dönemdeyiz. Benim gönlümden örnek çiftçilerimizin ve örnek bahçelerin çoğalması geçiyor. Limonda hasat dönemi olduğu için tüm işçilerimizi temsilen burada limon kesen sandıklayan işçilerimize birer tatlı ikram edelim istedik" dedi.

Limonun fidan halindeki dikiminden hasat dönemine kadar tüm aşamaları çok önemli olduğunu ifade eden Özefe, "Hasat dönemindeki önemli aşamalardan bir tanesi de işçilik. Hasatta döneminde işçilik usulüne göre yapılırsa ihracata giden mallarda da önemli rol oynar. Hasat döneminde yapılan küçük dikkatsizlik, özen göstermeme limonların sandıklama esnasında istendiği şekilde konulamaması dolayısı ile ihracatımızı etkileyecektir. Bu bakımdan tarlada bahçede çalışan işçilerimizin yaptığı çalışma son derece önemli. Bahçede güzel bir çalışma izledim. Erdemli genelinde limon hasadı yapan işçilerimize buradan teşekkür ediyor kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.

Kaymakam Özefe, işçilere cezerye tatlılarını tek tek verirken bazı işçilerle de birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.Limon hasadı ziyaretine İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, Erdemli Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Kılıç da hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 18:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?