2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Limon para edince, hırsızlıklar arttı

Mersin'in Silifke ilçesinde, limonun 1.25 YTL'den alıcı bulması, hırsızlık olaylarını arttırdı. İlçede son 1 ayda, limon hırsızlığı suçundan adliyeye sevk edilen kişi sayısının 10'u geçtiği bildirildi.

Geçmiş yıllara oranla bu yıl limonun para etmesi ve limona olan talebin artması nedeniyle beraberinde hırsızlık olayında da artış gözlendi. Geçtiğimiz yıllarda ağaçlar kesilip, limonlar satılmadığı için yollara dökülürken, bu yıl fiyatların iyi olması limon hırsızlığının da artmasına neden oldu. "Limon bahçelerinde her geçen gün hırsızlıklar artıyor" diyen Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, "Geçen yıllarda limonu para versek bile toplamazlarken, bu yıl fiyatların iyi olmasından dolayı sürekli çalınıyor. Hırsızlar çuval çuval limon toplayıp satıyorlar" dedi.

Birçok bahçenin limonlarının her geçen gün çalınarak azaldığını dile getiren Can, "Limon üreten çiftçilerimiz, geçen yıl limonun para etmediğinden yakınırken, bu yıl ise sürekli çalındığını belirtiyorlar. Üreticilerin hırsızlıkları önlemeleri için kendilerinin tedbir alması gerekiyor" diye konuştu.

Vatandaşların bilmedikleri kişilerden ve çuvallarla limon satanlardan limon almamalarını isteyen Can, "Hırsızların para kazanamaması için aralarda çuvallarla limon satanlardan limon almayın. Bildiğiniz, tanıdığınız kişilerden limon alın. Özellikle bahçelerde hırsızlıkları önleyebilmek için üreticinin kendisi bahçesini beklemeli. Hırsızlık olayını gören vatandaşlarımız ise derhal polise ve jandarmaya bilgi vermeli. Güvenlik güçlerimiz bugüne kadar birçok limon hırsızını yakalayıp, gerekli işlemleri yapmıştır" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?