3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Limona reklam filmi çekilecek

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye limon üretiminin yüzde 65'ini gerçekleştiren Erdemli ilçesinde örnek bahçelerin artması gerektiğini belirterek, limonun reklamı için çalışma başlatıldığını söyledi.

Erdemli Turunçgil Üreticileri Birliği (ERTUB) üyelerine ait limon bahçelerinde incelemelerde bulunan Vali Aksoy, "Öncelikli hedefimiz örnek teşkil eden bahçelerin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesidir. Mersin'deki narenciye üretimi Türkiye üretiminin yüzde 30'unu oluşturmaktadır. Limon üretiminin ise yüzde 65'i Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştiriliyor" dedi.

Limon türlerinin artması ve ürünlerin dünya pazarında pazar payı alabilecek kalitede olması için üretici birlikleri, Ziraat Odaları ve İl Özel İdaresi olarak ortak çalışmalarda bulunulduğunu ifade eden Aksoy, "Burada temel amacımız ihracata yönelik ürünler yetiştirmektir. Ülkemizin narenciye ve üretilen limondan, dış pazarda daha fazla pay almasını sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

Limon ve narenciye ürünlerinin tüketilmesi için reklam filmi çalışmaları yapıldığını kaydeden Aksoy, "Bununla ilgili bir platform ve kurulumuz var. Bu kurul çalışmalarını belirli bir noktaya kadar getirdi. Devlet Bakanımız Kürşad Tüzmen öncülüğünde, Dış Ticaret Müsteşarlığımız önderliğinde bu çalışmalar sürdürülüyor. Buradaki temel amaçta narenciyenin bolca tüketiminin sağlanması. Narenciye bilindiği gibi sağlıklı bir ürün. Özellikle hastalıklara karşı vücudun direncini arttırıyor. İnsanların bağışıklık sistemini geliştiriyor. Bu bilgilerin toplumla paylaşılarak, tüketimimin de arttırılması hedefleniyor" dedi.

Vali Aksoy, inceleme gezisi kapsamında ERTUB Başkanı Cemalettin Kurt, İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ ve İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun'dan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 17:18:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?