4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Limonlu Belediyesi 40 yaşında

LİMONLU BELEDİYESİ 40 YAŞINDA

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu belediyesinin 40. yaş günü etkinliğinde, belediye tarihinde görev alan 80 meclis üyesine düzenlenen törenle teşekkür ve onur belgesi verildi.

40. yaş günü dolayısı ile düzenlenen törende bütün belediye meclis üyelerinin katılımında duyduğu mutluluğu dile getiren Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, “1970 yılında belediye olan Limonlu’da 40 yıl süresince 80 belediye meclis üyesi görev yapmıştır. Bunlardan 61’i halen hayatta olup, 19 meclis üyemizde ebediyete intikal etmiştir. Etkinliğimizde 40. yaş günümüzü kutlayacak, beldemize hizmet eden arkadaşlarımıza teşekkür edeceğiz. Ebediyete göç eden büyüklerimizi de minnetle, saygıyla anacağız” dedi.

40 yaş kutlamasını Limonlu Belediyesi’nin dününün ve bugünün bir değerlendirmesinin yapılması adına önemli bulduklarını ifade eden Topkara, “Dağı ile denizi ile Lamas marka limonu ile dünyaya adını duyurmuş küçük ve şirin bir belde olan Limonlu, varlığı görmüş, yokluğu görmüş, seli görmüş, afeti görmüş bir beldedir. Bugünse eksik bulduğumuz, kasabamızın ihtiyacı olan yarınlarımızın ihtiyacı olacak çalışmaların nasıl yapabiliriz? Sorunları nasıl çözebiliriz? Diye birlikte düşüneceğiz. Geçmişimizden kopmadan, büyüklerimizle, çocuklarımızla el ele tutarak, beldemizi geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

Başkan Topkara’nın konuşmasının ardından Limonlu belediyesinin kuruluşunda en genç belediye meclis üyesi olarak görev yapan bu gün ise 74 yaşında olan Nazım Şenol belediyenin nasıl kurulduğunu anlattı.

Belediye’ye ilk araç kazandırma çalışmasının da hayli ilginç anılarla dolu olduğunu kaydeden Şenol, “İlk arabamızı Konya’dan getirdik. İlk arabamız bir at arabasıydı. Onu da sürecek kimseyi bulamadık. Daha sonra bir görevlendirme yaparak, beldede günlük olarak çöplerin toplanması sağlandı. O günlerde belediyemizde ne bir sandalyemiz ne de bir masamız vardı. Dün belediyeciliğin ‘b’sini bilmeden çıktığımız yolda, insanlar bu 40 yılda emek verdi hizmet üretti. Şimdi çok şükür belediyemizin ‘b’si de var ‘e’si de” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından sazlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Hayatta olan belediye meclis üyelerine teşekkür, hayatta olmayan meclis üyelerine de onur belgesi verildi.

Etkinlik sonunda katılımcılar 40. yıl anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

LİMONLU BELEDİYESİ 40 YAŞINDA
LİMONLU BELEDİYESİ 40 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 13:28:02
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 13:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?