2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Limonlu'da bilgisayar kursu açıldı

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Limonlu beldesinde, Limonlu İlköğretim Okulu yönetimi ve Okul Aile Birliği'nin de desteğiyle Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bilgisayar kursu açıldı.

Erdemli Halk Eğitim Müdürü İdris Dölek, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak ilçe merkezi, belde ve köylerde alan çalışması yaptıklarını belirterek, “Yaptığımız bu alan çalışması doğrultusunda vatandaşlarımızın da istekleri göz önüne alınarak, mesleki ve teknik kurslar, sosyal ve kültürel kurslar ile okuma yazma kursları açmaktayız. Bu kapsamda 2007-2008 eğitim-öğretim sezonu içinde 155 kurs açtık” dedi.
Dölek, açılan kurslar sayesinde vatandaşların hem bilgi ve beceri kazandığını hem de meslek edindiğini kaydetti.

160 saatlik bilgisayar kursu ile ilgili bilgi veren kurs öğretmeni Ahmet Erdoğan ise, “Kursumuzda öncelikle temel bilgisayar eğitimi, office programları ve internet kullanımı konusunda bilgiler vermekteyiz” dedi.

Kursa ilk etapta 25 kişinin katıldığını da ifade eden Erdoğan, “Kursumuza özellikle memurluk sınavına katılacak olan geçlerin yanı sıra evine bilgisayar alan veya alacak olan gençlerimiz yoğun ilgi gösteriyor” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 10:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?