30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Limonun sorunları belirleniyor

Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği (MERTUB) hasat dönemi devam eden limonda yaşanan sıkıntıların belirlenmesi amacıyla bir toplantı düzenledi.

Erdemli’ye bağlı Arpaçbahşiş beldesinde belediyeye ait konferans salonunda düzenlenen toplantıya MERTUB Başkanı Ahmet Dursen Şahin, Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir ile üreticiler ve dökme limon ticareti yapan yerel esnaf katıldı.

Burada bir konuşma yapan MERTUB Başkanı Ahmet Dursen Şahin, narenciyede geçen yıl yaşanan sorunların bu yıl da yaşanmaması ve tedbirlerin erken alınması amacıyla böyle bir toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin, "Limonda son birkaç yıldır fiyatların düşük gitmesi gerek çiftçiyi gerekse dökme limon ticareti yapan yerel esnafı zor durumda bırakmaktadır. Bugün limon 40 ile 50 kuruş aralığında satılmaktadır. Oysa limonun üreticisine emeğinin karşılığını vermesi için kilogramının 70-80 kuruş aralığında olması gerekiyor. İşte düzenlenen bu toplantılarla sıkıntıların giderilmesi anlamında adımlar atılıyor" dedi.

Arpaçbahşiş Belediye Başkanı Musa Demir ise sorunların aşılması noktasında toplantılar düzenlenerek çare aranmasının olumlu gelişmeler olduğunun altını çizerek, “Şuan için piyasanın iyiye gideceğine inanıyoruz. Birlikte hareket edilirse bir sonuç alınabileceği ortada. Ben hem belediye başkanı olarak, hem de üretici olarak üzereme düşeni yapmaya hazırım” diye konuştu.

Toplantı sonunda belirlenen sorunların ana başlıklarının ihracatçılara ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a iletilmesi de kararlaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2011 Çarşamba 18:38:18
Güncelleme :2 Kasım 2011 Çarşamba 18:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?