2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Lions Kulübünden eğitime destek

Mersin'de, “Eğitime Yüzde100 Destek Kampanyası” kapsamında Çamlıbel Lions Kulübü tarafından yaptırılan Zeynep Toroğlu Çamlıbel Lions Anaokulu törenle açıldı.

Akbelen Mahallesi'nde bulunan İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan anaokulunun açılış törenine; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcısı Recep Uzal, Akdeniz İlçe Kaymakamı Bekir Atmaca, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Çamlıbel Lions Kulübü üyeleri ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Törende konuşan Vali Aksoy, çocukların eğitimi için gereken fiziki mekanların, eğitimin kalitesinde önemli rol üstleneceğini belirterek, “Fiziki mekanların niteliği, eğitimin kalitesini doğrudan etkilemektedir. Mersin'de eğitimin kalitesi bakımından derslik başına düşen öğrenci sayımız ve fiziki şartlarımız arzu ettiğimiz noktada değil. Biz bu konuda hayırsever kişi ve kurumların desteğini istedik. Bu isteğimize bir çok hayırsever kişi ve kurumdan cevap geldi. 'Eğitime Yüzde100 Destek Kampanyası' çerçevesinde son 2 yılda yaklaşık 200 dersliği eğitim ve öğretime kazandırmak için çaba sarf ettik” dedi.

Mersin'de okul yapılabilecek arsa bulma sorunu yaşadıklarını da hatırlatan Aksoy, bu konuda gerek Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, gerekse ilçe belediye başkanlarının gayretleri olduğunu ifade ederek, “Onların destekleri, bu alanda yapacağımız yatırımlarda bizlere önemli bir katkı sağlamaktadır. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımıza imarla ilgili taleplerimizi yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Okul öncesi eğitimin önemine de değinen Aksoy, “Artık okul öncesi eğitimin dünyada zorunlu eğitim olup olmama hususu tartışılır noktaya geldi. Türkiye'de de okul öncesi eğitimin daha da geliştirilmesi bakımından önemli gayretler var. Biz de Mersin'de okul öncesi eğitimi geliştirme bakımından son 2 yıl içerisinde önemli çalışmalar yaptık. Önceki yıl yüzde 17 olan okullaşma oranımızı, geçtiğimiz yıl yüzde 23'e, bu yıl ise yüzde 27'ye çıkardık. Hedefimiz bu oranı hayırseverlerimizin de desteği ile yüzde 50'nin üzerine çıkarabilmektir”şeklinde konuştu.

Çamlıbel Lions Kulübü'nün örnek bir çalışma yaptığını ve bu çalışmanın diğer sivil toplum örgütlerine örnek teşkil edeceğini ifade eden Vali Aksoy, “Eğitim sadece bir kurumun sorumluluğuna bırakılacak kadar basit bir konu değil. Hep birlikte bütün kurum ve kuruluşlar olarak elele verdiğimiz zaman eğitimdeki kalitemizi daha üst noktalara taşıyacağız" dedi.

Anaokulunun yapımına destek sunan kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketinin verilmesinin ardından, anaokulunun açılışını gerçekleştiren Vali Aksoy, sınıfları gezerek minik öğrencilerle bir süre sohbet etti. 4 sınıfı ile toplam 100 öğrenciye eğitim verilecek olan Zeynep Toroğlu Çamlıbel Lions Anaokulu'nun yapımı yaklaşık 180 bin YTL'ye maloldu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 18:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?