8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Lise öğrencileri kıyasıya yarıştı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonuyla ilköğretim ve liseler arasında bilgi yarışması yapıldı. 

Her okuldan 3'er öğrencinin katıldığı yarışmada soruların hepsine doğru cevap vererek 60 puan alan Göksu İlköğretim Okulu birinci olurken, 11 soruya doğru cevap vererek 55 puan alan Atatürk İlköğretim Okulu ikinci, 10 soruya doğru cevap vererek 50 puan alan Ahmet Necati Hancıoğlu İlköğretim Okulu üçüncü oldu. 

Liselerde ise 50 puan alan Anadolu Lisesi birinci, 40 puan alan Özel Silifke Lisesi ikinci ve 30 puan alan Silifke Lisesi üçüncü oldu.
Sayağzı Düğün Salonu'nda yapılan yarışmaya katılan öğrencilere vatandaşlık bilgisi ve insan haklarından 1, Türkçe'den 2, matematikten 2, sosyal bilgilerden 2, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük'ten 1, fen bilgisinden 2, genel kültür ve aktüaliteden 2 olmak üzere toplam 12 soru soruldu. Sorular 5'şer puan üzerinden değerlendirildi. 

Yarışma sonunda dereceye giren okulların öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi. 

Yarışmalara izleyici olarak Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Atayurt Belediye Başkanı Kadir Ural, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 13:07:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?