4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Liseli kızlara çağrı

LİSELİ KIZLARA 'GİRİŞİMCİLİK' ÇAĞRISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp, kadınların işgücüne daha fazla katılım sağlaması gerektiğini ifade ederek, bu noktada da kız çocuklarının meslek lisesinde okumasının bir avantaj olduğunu ve gençlerin de bu bilinçle kendilerini geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

'2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtım ve Yöneltme Çalışmaları Eylem Planı' kapsamında organize edilen sohbet toplantılarının ilki Toroslar Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğinde yürütülen eğitim etkinliğindeyse öğrencilere girişimcilik ve iş hayatıyla ilgili olarak bilgiler aktarıldı. Toplantıya; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Ercan Akın, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Burada konuşan Kamil Çelebiyılmaz, kadınların iş hayatındaki yeri konusunda kız meslek liselerinin önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çekerek, bugün gelinen noktada Türkiye'deki kadın girişimci sayısının çok düşük olduğunu ve bunun arttırılması gerektiğini vurguladı. Çelebiyılmaz, "Meslek liselerinde öğrenim gören ve alanıyla ilgili bilgi birikimine sahip kızlarımızın bulunması bizler için büyük avantajdır" dedi.

Başarıya giden yolun insanın kendine güvenmesiyle başladığını kaydeden MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi ise, "Ben bu işi yaparım" diyerek yola çıkıldığındaysa engellerin rahatlıkla aşılabileceğini savundu. Ancak çıkılan yolda aile desteğinin çok önemli olduğuna işaret eden Burakgazi, "Aile sizin için en önemli sevgi üretim merkezi, sığınılacak en güvenilir limandır. Güvenin yanında çok çalışma ve hayat boyu öğrenim ile başaramayacağınız şey yoktur. Bu süreçte etrafınızda olumsuz düşünen insanlar da olacaktır. Bunları duymadan yolunuza devam etmelisiniz" diye konuştu.

Plansızlık nedeniyle işsizlerin çoğunun üniversite mezunu olduğunu kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, bugün Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin mühendis olmasına rağmen, proje ofislerinde çalıştırılacak teknisyen bulamadıklarını kaydetti. Serdal Kuyucuoğlu, mimar ve mühendis sayısının çok fazla olmasına karşın meslek lisesi mezunu ara eleman sıkıntısı yaşandığını da sözlerine ekledi.

Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp da öğrencilerle başarı hikayesini paylaştı. Harp, konuşmasınıysa şöyle sürdürdü; "Kadınların işgücüne daha fazla katılım sağlaması gerekiyor. Kadınlara yönelik çok güzel projeler yürütülüyor. Sizler meslek lisesinde okuyor olmanızı bir ayrıcalık olarak görüp kendinizi geliştirmelisiniz."

LİSELİ KIZLARA 'GİRİŞİMCİLİK' ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 15:13:00
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 16:02:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?