5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Liseli orkestra şefleri!

Mersin'de lise öğrencileri, hayatlarında ilk defa bir orkestraya şeflik yaptı. Kendilerince orkestrayı yöneten öğrenciler, kendi aralarında da yarıştı. Orkestrayı en iyi yöneten öğrenciye müzik kitabı hediye edildi. Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) ile merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen etkinlikte, lise öğrencilerine yönelik olarak oda müziği dinletisi gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen dinletiyi Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Rengim Gökmen'in yanı sıra MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin ile birlikte takip etti. Yoğun ilginin gösterildiği konserin ilerleyen bölümlerinde MDOB Oda Orkestrası'na şeflik yapmak için 7 öğrenci seçildi. Öğrenciler sırayla orkestraya kendilerince şeflik yapmaya çalışırken, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı. Gerçekleştirilen mini yarışmada orkestrayı en iyi yöneten öğrenciyse İsa Öner Çok Programlı Lisesi öğrencisi Halil İbrahim Kazan seçildi.

Halil İbrahim Kazan'a müzik kitaplarından oluşan ödülünü takdim eden Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, burada yapmış olduğu konuşmasında belediye olarak ilçede yaşayanların kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımını sağlayabilme noktasında köprü görevi üstlendiklerini anlattı. Fazıl Türk, erken yaşlarda kültürel ve sanatsal etkinliklerde yer alan bireylerin kişisel gelişiminin olumlu yönde geliştiğini ifade ederek, "Gençlerimizi sanatla buluşturmak, bizim asli görevimizdir. Bugün olduğu gibi bundan sonra da birçok kültür-sanat etkinliğinde beraber olacağız" dedi. Konuşmaların ardından DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen, öğrencilere üflemeli ve yaylı enstrümanları tek tek tanıtarak, ünlü besteciler Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Joseph Haydn ve Ludwig van Beethoven ile ilgili bilgiler verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 20:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?