5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Liselilerden Filistin'e yardım

Mersin'de lise öğrencileri harçlıklarını toplayıp, İsrail'in kuşatması altındaki Filistinli çocuklara gönderdi. 2 günde 700 TL toplayan öğrenciler, sınıflardaki tahtalara 'Çocuklar Ölmesin' yazdı.

Kadri Şaman Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri örnek bir davranışın altına imza atarak, harçlıklarını Filistinli çocuklar bağışladı. Toplam 120 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okulda 4 sınıfta öğrencilerden bağış yoluyla 500 TL toplandı. Okul yönetimi de öğrencilerin bu anlamlı kampanyasına 200 TL katkıda bulundu. Toplanan paraların Başbakanlık bünyesinde açılan yardım hesabına yatırılacağı bildirildi.

Kampanyayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kadri Şaman Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Kutlu, öğrenci temsilciliği tarafından kendilerine iletilen kampanyayı anlamlı bulduklarını ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden almış oldukları özel izinle birlikte kampanyanın hayata geçirildiğini anlattı. Kutlu, buradaki amacın Filistinli çocuklara yardım elinin uzatılması ve onların sahipsiz olmadığının ortaya konulması olduğunu söyledi. Kadri Şaman Anadolu Meslek Lisesi Öğrenci Temsilcisi Muteber Sözer de, televizyon ve gazetede Gazze'de yaşanılan gelişmeleri takip ettiklerini, bölgede yaşanan insanlık dramının da kendilerini üzdüğünü belirterek, "Arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde Filistinli çocuklar için ne yapabileceğimizi konuşuyorduk. Oradaki çocukların yerine kendimizi koyduk böylesi bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Her öğrenci kendi imkanı ölçüsünde kampanyaya destek verdi. Biz savaşların olmasını istemiyoruz. Çocuklar ölmesin" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 17:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?