5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Lojistik sektörü Mersin'de buluştu

MERSİN 2. LOJİSTİK VE TRANSPORT FUARI

Lojistik sektörü temsilcileri Mersin'de buluştu.

Kentte bu yıl ikincisi organize edilen 'Lojistik ve Transport Fuarı'na Türkiye genelinden toplam 140 firma katılırken, fuarda başta Rusya, Almanya, İngiltere ve Türki cumhuriyetler olmak üzere 15 ülkeden gelecek ziyaretçilerin ağırlanacağı açıklandı.

Lojistik sektörünün tüm alt bileşenlerinin yanında paydaş sektör temsilcilerinin de katılımıyla Forza Fuarcılık tarafından organize edilen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği'nin sponsorluğunda, Yenişehir Fuar Merkezi'nde yaklaşık 9 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen fuar kapsamında bir açılış töreni organize edildi. Burada konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, kentin lojistik sektörünü kendisine hedef olarak

gördüğünü ve bu alanda yoğunlaştığını ifade ederek, yapılan çalışmalar kapsamında hazırlanacak olan 'Lojistik Master Planı'nın nerede, nasıl ve hangi çalışmaların yapılabilmesi noktasında kendilerine yol haritası olacağının altını çizdi.

Mersin'de bir 'lojistik merkez' kurulabilmesi için çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda da merkezin finansman giderlerinin ne olacağı ve bunun nasıl karşılanacağı konusunda arayış içinde olduklarını dile getiren Aksoy, buradaki temel amaçlarınınsa kentin önce Türkiye'de, ardından da dünyada önemli bir 'lojistik üs' olabilmesi olduğunu anlattı.

Vali Aksoy, Mersin'in lojistik sektörü açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, "Mevcut potansiyelimizi en iyi şekilde kullanıp, avantajları kent olarak lehimize çevirmek zorundayız. Mersin, lojistik sektöründe oldukça önemli bir birikime de sahip. Bugün gelinen noktada kent genelinde 2 bin 749 firma sektörde faaliyet gösteriyor. Bu rakam, aynı zamanda da kentin, lojistikteki potansiyelini de ortaya koyan bir gösterge" dedi.

"MERSİN LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ ÇOK İYİ DEĞERLENDİRECEKTİR"

Mersin'i Türkiye'nin ve dünyanın en iyi lojistik merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirterek, özellikle şehir planlamasında bu konuya özel olarak ağırlık verdiklerinin altını çizen, birinci ve ikinci Organize Sanayi Bölgeleri arasında kalan ve toplam 3 bin dönümden oluşan araziyi 'lojistik merkez' olarak 1/100.000 İmar Planı'na işaretledikleri bilgisini veren Özcan, 1/25.000 ve 1/5.000'lik planlarla ilgili çalışmalarınsa sürdürüldüğünü ifade ederek, "Bunları kentimizin geleceği için hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Ayrıca bu 3 bin dönümlük arazi, belki de birkaç yıl sonra bize yetmemeye başlayacak. Ama ilk etapta bu alan lojistik çalışmalarına ivme kazandıracağına inanıyorum" diye konuştu.

Bu yıl ikincisini organize ettikleri 'Mersin Lojistik ve Transport Fuarı' ile birlikte kentin sektördeki potansiyelini ortaya koyabilme çabası içinde olduklarını anlatan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da Türkiye'nin gelişmiş AB ülkeleriyle Orta Asya ve Orta Doğu arasında stratejik bir ülke konumunda olduğuna dikkat çekti. Aşut, lojistik sektörünün önemli bir gelir sağlayan, cari açığı düzenleyici, istihdam açısından oldukça önemli bir sektör olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Birçok sektör gibi lojistik sektörü de küresel krizden nasibini aldı. Sektör şirketleri büyümelerini yavaşlattılar, yeniden yapılanma sürecine girdiler. Ama her kriz gibi bundan da ders aldığımızı düşünüyorum. Dünya değişiyor, herkes kendini bu değişime göre şekillendiriyor. Lojistik Türkiye'nin önemli bir sektörüdür. Ancak özellikle de Mersin için harika bir sektör olarak değerlendirilebileceğine inanıyorum."

Konuşmaların ardından 'Mersin 2. Lojistik ve Transport Fuarı'nın açılışı Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz tarafından ortaklaşa gerçekleştirildi. Vali Aksoy ve beraberindeki heyet, daha sonra fuarı gezerek firmaların sergilemiş olduğu ürünleri yakından inceledi. Aksoy, burada bir vincin direksiyonuna geçerek gazetecilere poz verirken, UN Ro-Ro adlı firmanın standında ise Mersin ile İtalya'nın Trieste limanının yanı sıra diğer ülke ve kentlere yönelik Ro-Ro seferlerinin önemine dikkat çekti. Fuarın, 18 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacağı bildirildi.

MERSİN 2. LOJİSTİK VE TRANSPORT FUARI
MERSİN 2. LOJİSTİK VE TRANSPORT FUARI
MERSİN 2. LOJİSTİK VE TRANSPORT FUARI
MERSİN 2. LOJİSTİK VE TRANSPORT FUARI
MERSİN 2. LOJİSTİK VE TRANSPORT FUARI

 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 14:00:05
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 17:06:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?