3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Lojistik ve Transport Fuarı 14 Ekim'de

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Fuar Komitesi Başkanı Şahin Öder, lojistik ve taşımacılık sektörlerinin en büyük aktörlerini Mersin'de bir araya getireceklerini söyledi.

Öder, yaptığı açıklamada, 14-17 Ekim tarihlerinde Mersin Lojistik ve Transport Fuarı düzenleneceğini bildirdi.

Türkiye'de 30 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan lojistik sektörünün önde gelen firma ve isimlerini düzenleyecekleri fuarla Mersin'de buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Öder, ayrıca 14-15 Ekim tarihlerinde ise Dış Ticaret Lojistiği Konferansı düzenleneceğini kaydetti.

Mersin Lojistik ve Transport Fuarı'nın, Mersin Yenişehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde 12 bin metrekare kapalı, 6 bin metrekare açık alanda düzenleneceğini belirten Öder, "Fuar için sektörün öncüleri yerlerini şimdiden ayırttı. Fuara, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın koordinasyonu, Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin organizasyonu ile 18 ülkenin devlet ve sektör temsilcileri de Mersin'e davet edildi" dedi.

Fuarla eş zamanlı olarak Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) tarafından 14-15 Ekim 2008 tarihleri arasında 'Dış Ticarette Lojistik Konferansı' düzenleneceğini ifade eden Öder, "Konferans, lojistik ve dış ticaret alanlarında kamu-özel sektör katılımcılarının sorunların çözümü ve sektörün gelişimi için yeni imkanlar oluşturulması alanlarında işbirliği ve koordinasyonun sağlanacağı önemli bir platform olacak. Konferansa lojistik, tedarik zinciri ve lojistik merkezleri alanında dünya çapında tanınmış uzman akademisyenler, özellikle Avrasya ve Orta Doğu coğrafyasının ulaştırma, lojistik ve dış ekonomik ilişkilerden sorumlu bakan ve bürokratları, uluslararası seviyede büyük çaplı lojistik firmaları ile perakende zinciri firmalarının lojistik yöneticileri katılacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:52:59
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 16:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?