3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

'Lojistik ve Transport Fuarı' başlıyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, yarın başlayacak olan 'Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı'nın Mersin için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Asya ekonomilerindeki gelişmenin, dünyanın ekonomik yapısını da değiştirdiğine dikkat çeken Aşut, bu noktada da Mersin'i küresel bir oyuncu haline getirmek istediklerini, bu konuda da oldukça ciddi çalışlar ortaya koyduklarını vurguladı.

Aşut, başlatılan çalışmalar içinde lojistik sektörünün öne çıktığını belirterek, "Bu kapsamda yeni ulaştırma koridorlarında yer alan Mersin'in; sektördeki pastadan pay alması, dünyada önemli bir merkez olarak tanınabilmesi için düzenlenecek Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı büyük önem taşıyor" dedi.

Bugün gelinen noktada ekonomi ve ticarette değişen dengelerin aynı zamanda da fuarcılık anlayışını da değiştirdiğini kaydeden Aşut, sektörel bazda düzenlenen fuarların hızla büyüyüp güçlendiğini kaydetti. Aşut, bu nedenle de Mersin'de organize edilecek olan fuarın; Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen başta olmak üzere, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), Demiryolu Taşımacılığı Derneği, Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND) gibi sektörün lider dernek ve kuruluşları tarafından desteklenmesinin, Mersin'in taşıdığı potansiyeli göstermesi bakımından da dikkat çekici olduğunu savundu.

Mersin'in lojistik sektöründeki mevcut potansiyelinin değerlendirilmesi noktasında hazırlanan projeler içinde; 'Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı'nın en önemliler içinde yer aldığını hatırlatan Aşut, söz konusu fuara eş zamanlı olarak da 14-15 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Dış Ticaret Lojistiği Konferansı'na dikkat çekti. Aşut, "Konferans, Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından organize edilecek. Etkinliğe tanınmış uzman-akademisyen, Avrasya ve Ortadoğu ülkelerinin ulaştırma, lojistik ve dış ekonomik ilişkilerinden sorumlu bakan ve bürokratları ile uluslararası boyutta çalışan lojistik ve perakende firmaları katılıyor. Mersin'in tanıtımı açısından bu eşsiz bir fırsat" diye konuştu.

Fuar organizasyonlarının Kentin gelişimine yaptığı katkının oldukça önemli olduğunun altını çizen Aşut, "Kentimizi daha da geliştirmek için, otel işletmecilerimiz, iş adamlarımız ilgili bürokratlarımız ve siyasilerimizle oluşturduğumuz sinerjiyi daha da güçlendirerek büyütmemiz gerekli. Çünkü düzenleyeceğimiz her fuar, yaratacağı katma değerle kentimizi ve insanımızı zenginleştirecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 11:35:16
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 11:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?