8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Lösemili Ceren'e destek rock desteği

MERSİN Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, aynı okulun 3'üncü sınıf öğrencisi lösemi hastası 9 yaşındaki Ceren Eryılmaz için seferber oldu. Valilik izniyle Ceren için bankada hesap açılıp, yardım kampanyası başlatılırken, kentteki 13 rock grubunun katılımıyla Ceren için ‘Bir konser, bir yaşam’ adıyla yardım konseri düzenlendi.

Yaklaşık 1.5 yıl önce vücudundaki morartılar üzerine muayene edildiğinde lösemi hastası olduğu belirlenip, tedavisi bir yıldır Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde süren Ceren Eryılmaz'ın ilik nakli olması gerektiği belirtildi. İlik nakli yapılması için 3 gönüllü donörün tetkikleri olumlu sonuç vermedi. Her ikisi de kız 2 çocuk sahibi 33 yaşındaki ev hanımı anne Berrin Eryılmaz ile şoför baba 36 yaşındaki Ali Eryılmaz, ilik nakli için donör ve ameliyat için gerekli 100 bin YTL'nin arayışına girdi. Daha önce bir şirkette servis şoförlüğü yaparken, işten çıkarılınca ailesinin de geçimini sağlayamaz hale gelen baba Eryılmaz, kızının hastalığı, ilik nakli için gereken para miktarını duyunca yıkıldı.

ÖĞRETMENLERİ DEVREDE

Ceren'in rahatsızlığını duyan okul öğretmenleri ve öğrenciler ona yardım için seferber oldu. Ceren'in öğretmeni Gülcan Özmen, Eryılmaz Ailesi'yle birlikte Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret edip, tedavisi için gereken parayı toplayabilmek amacıyla kampanya düzenlemek istediklerini bildirip, izin ve kampanyaya destek istedi. Destek için ellerinden geleni yapacaklarını bildiren Aksoy'un onayı ile Ziraat Bankası Mersin Çarşı Şubesi’nde 41325026-5002 nolu hesap açılıp, kampanyalar düzenlendi. Gazete ve televizyonlar aracılığıyla kampanyanın duyurulması sağlanıp, hayırseverlere destek çağrısı yapıldı.

Kampanyayı duyan Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik öğrencileri Yüksel Taşdemir, Salihcan Kayadelen, Furkan Sarılmışer de Ceren için destek konseri düzenlemeye başladı. Knock- Out Production Şirketi'nin sahibi Mustafa Doğan'ın da desteğini alan liseliler, Shamrock Bar'da ‘Bir konser, bir yaşam’ adıyla konser düzenledi. Biletlerin 5 YTL'den satıldığı konseri 700'e yakın kişi izledi. 13 rock grubunun ücret almadan katıldığı konser 5 saat sürdü. 3 liseli, Sağlık Mahallesi'nde oturan aileyi evinde ziyaret edip, konserden elde edilen 3 bin 250 YTL'yi anne Berrin Eryılmaz'a teslim etti. Ceren'e de hatıra olarak bir konser bileti ve afiş hediye edildi.

Kızını kurtarmak için yardım edenlere teşekkür eden anne Eryılmaz, “Özellikle gençlerin bizleri yalnız bırakmaması, destek vermesi bizi daha çok duygulandırıyor” dedi.

Bu arada, 6 kişi daha ilik nakli için gönüllü oldu. Bu kişilerin tetkikleri sürerken, Ceren için yapılan yardım kampanyasında bugüne kadar yaklaşık 15 bin YTL toplandığı belirtildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 13:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çaglar görgülü IP: 88.227.3.xxx Tarih : 26.03.2007 13:47:07
ceren bizim okulumuzdadır ve 50 bin ytl nin üzerinde para toplanmıştır