4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

LPG firmalarına eğitim çağrısı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Tarsus Temsilciliği, LPG piyasasında faaliyet gösteren firmalara, personelin eğitimi konusunda çağrıda bulundu. 

MMO Tarsus Temsilcisi Abdurrızak Saçlı, düzenlediği basın toplantısında, LPG piyasasında faaliyet gösteren firmaların, personelin eğitimleri konusunda gereken duyarlılığı göstermediğini kaydetti. LPG piyasasında çalışan personelin eğitimlerinin tamamlanması için firmalara çağrıda bulunan Saçlı, "Bilindiği üzere ülkemizde kullanımı hızla yaygınlaşan sıvılaştırılmış petrol gazlarının tüketiciye, ekonomik, kaliteli ve güvenli ulaşması ve sektördeki faaliyetlerin bu kapsamda düzenlenmesi, yönlendirilmesi, gözetimi ve denetimi amacıyla, 5307 sayılı LPG Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmıştır. 

Kanunun 15. maddesi ile LPG piyasasında görev yapan sorumlu müdür, tanker şoförü, dolum personeli, tüp dolum personeli, tüp dağıtım araçlarının şoförleri ve tüp dağıtım personeli, tanker dolum personeli, test ve muayene elemanları Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı ilgili meslek odası tarafından eğitilmesi zorunlu hale getirilmiştir. 

Bu yasal düzenlemelerin akabinde odamıza müracaat eden firma, kuruluş ve kişilerin eğitim başvuruları çok az sayıda olmuştur. Üzülerek belirtmek gerekir ki, söz konusu eğitim LPG piyasasındaki yüz binlerce personeli kapsaması gerekirken, konuyla ilgili bütün duyurularımıza rağmen ilgili firmalar, bu piyasadaki personelin eğitimleri konusunda gereken duyarlılığı göstermemişlerdir. 

Halkın can ve mal güvenliğiyle daha fazla oynamamaları ve cezaya tabi tutulmamaları için uyarıyor ve yasal süresi içinde ilgili personelin eğitimi için şube ve temsilciliklerimize başvurmaya çağırıyoruz” dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 12:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?