2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Lübnanlı denizcilerden Özcan'a ziyaret

Bazı temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Lübnan Donanması'na mensup komutanlar ve denizciler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.

Lübnanlı denizcilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Özcan, 2013 Akdeniz Oyunları için geçtiğimiz yıllarda Lübnan'a gelmeyi düşündüklerini, ancak o dönem Lübnan'daki iç karışıklıklar ve çatışmalar nedeniyle bu ziyareti gerçekleştiremediklerini belirtti. Özcan, kendilerini Mersin'de görmekten ve ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi.

Konuk Albay Majed Alwan ise Mersin'i gezdiklerini ve çok beğendiklerini ifade ederek Türkiye ile Lübnan arasındaki ilişkilerin üst düzeylere gelmesini arzu ettiklerini kaydetti. Lübnan'ın şu an güvenli bir ülke olduğunu da söyleyen Albay Alwan, Başkan Özcan'ı da en kısa zamanda ülkelerinde görmek istediklerini belirtti.

Özcan, konuk Albaya Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin plaketini sunarak Mersin'i tanıtıcı kitaplar hediye etti. Albay Alwan ise Özcan'a Lübnan Donanması'nı simgeleyen bir plaket takdim etti.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 16:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?