4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M. İdmanyurdu, Samsun'a bileniyor

MERSİN İDMANYURDU, SAMSUNSPOR'U GÖZÜNE KESTİRDİ

Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda hafta başında Samsunspor ile deplasmanda oynanacak olan maçın hazırlıkları sürüyor. Kırmızı-lacivertlilerde tüm hesaplarda mutlak 3 puan üzerine yapılırken, futbolcuların hırsıysa teknik heyetin yüzünü güldürüyor.

Teknik Direktör Yüksel Yeşilova, lig başlamadan kendilerine bir hedef koyduklarını ve söz konusu hedef doğrultusunda da ne kadar çok puan toplarlarsa o kadar çok hedefe yaklaşmış olacaklarının bilincinde olduklarını kaydetti. İyi ya da kötü oynamanın çok fazla önemli olmadığını ancak burada asıl önemli olanınsa puan ve puanların alınması olduğunu belirten Yeşilova, şu an itibariyle de ligde maksimum olarak almak istedikleri puanı aldıklarını vurguladı.

Gerek deplasmanda oynanan Adanaspor, gerekse de kendi evlerinde oynamış oldukları TKİ Tavşanlı Linyitspor maçlarına takılıp kalınmaması gerektiğinin altını çizen Yeşilova, her iki mücadelenin de geride kaldığını ve kendilerinin gerekli dersleri çıkartıp, önlerine bakmak zorunda olduklarını dile getirdi. Yeşilova, "Önümüzde çok zorlu bir Samsun deplasmanı ve hemen ardından da evimizde oynayacağımız Diyarbakırspor maçı var. Bu nedenle de kalan maçlarımıza en iyi şekilde konsantre olmamız gerekiyor" dedi.

 "BENİM TAKIMIMIM GÜCÜ BU DEĞİL. DAHA GÜÇLÜ BİR TAKIMIM VAR"

Ligin ilk 2 haftasında toplamış oldukları 4 puanla zirvede yer almalarının kendileri için oldukça önemli olduğunu ifade eden Yüksel Yeşilova, söz konusu konumlarını da ligin sonuna kadar korumak istediklerini söyledi. Türk futbolcusundan hazırlık maçlarında istenilen verimin alınamadığını bu nedenle de sezon başlarken özellikle ilk 3 hafta takımı oturtmakta zorlandıklarını belirten Yeşilova, şu anda takım içinde bir takım eksikliklerin olduğunu bildiklerini ve bunu giderebilmek için çaba sarf ettiklerini anlattı.

Yeşilova, "İlk iki haftada 4 puan topladık ama bu kesinlikle benim takımımın gerçek gücü değil. Daha güçlü bir takımım var benim. Allah izin verirse ilerleyen günlerde bu takımı her futbolseverlere, hem de rakiplerimiz bunu hissedecek" diye konuştu. Genellikle kanatların istedikleri gibi çalışmadığına dikkat çeken Yeşilova, bunun yanında forvet hattında da istedikleri verimi alamadıklarını ve yaşanan bu olumsuz tablonun nedenini ise; futbolcuların henüz tam olarak lige hazır olmamaları gösterdi.

"LİGDEKİ ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ: İLK 6"

Yeşilova, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bu yıl gerçekten sürprizlerle dolu bir lig yaşıyoruz. Hiç ummadığımız takımlar rakiplerini yenip puan alıyor. İşte çok güçlü dediğimiz takımlar, son dakikalarda buldukları golle puan alabiliyor. Çünkü çok karışık bir ligde mücadele ediyoruz. Bizim de bu ligdeki hedefimiz, yola ilk çıktığımızda da söylediğimiz gibi 'ilk 6' olacak. Bu kapsamda da ligin birinci etabını ilk 6 veya bu bölgeye yakın bir noktada tamamlayıp, devre arasında yapacağımız transferlerde de ligi istediğimiz yerde tamamlamak istiyoruz."

Transfer döneminin artık kapandığını ve mevcut kadroyla da ara döneme kadar yola devam edeceklerini belirten Yeşilova, alabilecekleri en iyi futbolcuları aldıklarını ancak bu işlerin 'bütçe meselesi' olduğunu ve kendilerinin de bütçelerine göre hareket edip, kurabilecekleri en iyi takımı kurduklarına inandığını vurguladı. Belirlenen hedeften şaşmadan yollarına devam etme kararlılığı içinde olduklarını ifade eden Yeşilova, bu konuda da herkesin Mersin İdmanyurdu'na gereken desteği verip, elini taşın altına koyarak sorumluluk üstlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 15:28:05
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 15:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?