5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

M. İdmanyurdu kupada iddialı...

TÜRKİYE KUPASI PLAY-OFF MAÇLARINA DOĞRU

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu, gözünü Türkiye Kupası'na çevirdi. Kupada gruplara kalabilme noktasında çarşamba günü sahasında Antalyaspor'u ağırlayacak olan Kırmızı-lacivertliler, mücadeleden galip ayrılabilmenin hesaplarını yapıyor.

Ligde 4 haftalık 3 puan hasretine Kartalspor karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle son veren Mersin temsilcisinde, kupa mesaisi sürüyor. Hazırlıklarını Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştiren Mersin İdmanyurdu'nda Sami İzican ve Zafer Demiray'ın sakatlığı can sıkıyor. Her şeye rağmen futbolcuların forma savaşı teknik heyetin yüzünü güldürüyor.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, Kartalspor karşısında alınan galibiyetle kötü gidişata; 'Dur' diyerek haftalar sonra galibiyete ulaşmanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Bizim için kırılma noktası olan bir mücadeleden galibiyetle ayrılmak önemliydi. Bu maçın önemini, önümüzdeki günlerde daha iyi anlayacağız. Kalan maçlarımızı da kazanıp çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Ligde yolumuza emin adımlarla ilerlerken, kupada da hedefimize ulaşmak istiyoruz" dedi. Antalyaspor'u yenip gruplara kalmak istediklerini kaydeden Kahramanlı, zor bir rakiple tur atlama savaşı vereceklerini ancak her şeye rağmen kendilerine güvendiklerini de sözlerine ekledi.

Teknik direktör Serhat Güller ise, Bank Asya 1. Ligi'nin çok zorlu bir lig olduğunu ve bu nedenle de ligde maç kazanabilmenin hiçte kolay olmadığının altını çizerek, Kartalspor karşısında elde edilen galibiyetin de oldukça önemli olduğunu vurguladı. Türkiye Kupası play-off mücadelesinde Antalyaspor ile kendi evlerinde oynamanın avantaj olduğunu ifade eden Güller, "İyi ve kaliteli bir ekiple karşılaşacağız ama her ne olursa olsun biz de gruplara kalmak istiyoruz. Taktiksel anlamda bu maçta farklı bir oyun anlayışımız olacak. Kazanıp, gruplara kalmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Maçın 90 dakika, uzatmalara gitmesi halinde 120 dakika oynayabilecek ve hatta penaltılara gidebilecek şekilde kendimizi hazırlıyoruz. Haddimizi bilip, iyi bir strateji hazırlayarak, maçı kazanabilmenin yollarını arayacağız" diye konuştu.

Antalya'yı yenip, gruplara kalmaları halinde bir ilki de gerçekleştirmiş olacaklarını savunan Serhat Güller, gruplara kalmaları halinde de Süper Lig takımlarından özellikle de Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzon gibi 4 büyük takımdan biriyle de aynı grupta mücadele etmek istediklerini anlattı. Güller, Mersinli futbolseverlere Süper Lig'in kaliteli ekipleriyle oynayacakları maçların zevkini yaşatmak istediklerini ve bunu başaracak güce de sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

TÜRKİYE KUPASI PLAY-OFF MAÇLARINA DOĞRU
TÜRKİYE KUPASI PLAY-OFF MAÇLARINA DOĞRU
TÜRKİYE KUPASI PLAY-OFF MAÇLARINA DOĞRU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 16:53:02
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 21:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?