30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

M.İdman Yurdu gelecekten umutlu

MERSİN İDMAN YURDU GELECEKTEN UMUTLU

Bank Asya 1. Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu, ligin ikinci yarısına sıkı hazırlanıyor. Hafta sonu kendi sahasında Adanaspor ile Çukurova Derbisi'ne çıkacak olan Kırmızı-lacivertliler, müsabakadan galip ayrılıp lige de iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, beraberindeki Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ile birlikte Macit Özcan Spor Kompleksi'nde hazırlıklarını sürdüren Mersin İdman Yurdu teknik heyet ve futbolcularıyla bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulundu.

Burada konuşan Güzeloğlu, Mersin İdman Yurdu'nun köklü bir kulüp olmasının yanında kentin en önemli markalarından da biri olduğunu ifade ederek, Mersin'in geleceğiyle ilgili olarak hazırlanan ve hayata geçirilmesi noktasında somut adımların atıldığı tüm projelerde Mersin İdman Yurdu'na çok önemli ve anlamlı bir şekilde yer verdiklerini anlattı. Güzeloğlu, "Mersin İdman Yurdu, bu kentin geleceğine dönük büyüme, gelişme ve iddiasını ortaya koyma adına çok önemli bir kurumdur. Sportif anlamda elde edilen başarıların tüm kenti olduğu gibi sonuçları itibariyle de bütün bir ülkeyi ilgilendiren bir olay" dedi.

"MERSİN'İN YERİ 'SÜPER LİG' OLMALI"

Futbolun bugün gelinen noktada birleştirici, bütünleştirici ve herkes için heyecan verici bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Güzeloğlu, futbolun sadece Türkiye'de ve Mersin'de değil, dünyanın her köşesinde kitleleri ortak bir paydada buluşturup, ortak duyguları yaşatan bir spor olduğunu ve sonuçlarının da sadece maçla sınırlı olmadığını dile getirdi. Mersin İdman Yurdu'nun artık Bank Asya 1. Ligi'nde zaman kaybetmeye tahammülü olmadığını ve hak ettiği yerin 'Süper Lig' olduğunu savunan Güzeloğlu, söz konusu hedefe ulaşabilme noktasında kentin de kararlı bir duruş sergilediğini söyledi.

Herkesin söz konusu hedefe inandığını ve bu anlamda da Mersin İdman Yurdu ekseninde birbirine kenetlendiğini anlatan Hasan Güzeloğlu, artık işin teknik heyet ve futbolcuların ortaya koyacağı başarıya bağlı olduğunu vurguladı. Futbolun, bir sonuç oyunu olduğunu hatırlatan Güzeloğlu, istenilen sonuca ulaşabilmenin öncelikli ve olmazsa olmaz şartınınsa; 'takım' olabilmekten geçtiğini kaydetti. Başarı kalıcı, sürekli ve sürdürülebilir olmasının da ekip ruhuna bağlı olduğunu belirten Güzeloğlu, geçici ve günübirlik değil kalıcı başarılar beklediklerini de sözlerine ekledi.

"KULÜBE KALICI BİR TESİS KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, 1999 yılından bu yana başkanlık görevini üstlendiğini ve aradan geçen 12 yıllık zaman diliminde Mersin İdman Yurdu'nun öncelikleri arasında yer aldığını dile getirdi. Kendi adını taşıyan tesisi kulübe hizmet edebilmesi noktasında hayata geçirdiklerini belirten Özcan, spora ve sporcuya önemli hizmetler verdiklerini düşündüğünü anlattı.

Kendisinin 3 yıl boyunca Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanlığı görevini üstlendiğini de hatırlatan Özcan, "Bizim politik bir kimliğimiz var. Bu nedenle de takımın başarılı olmasını istemeyen bir takım kesimler vardı. Takım zarar görmesin diye başkanlık görevini de bıraktık. O dönemde atılması gereken en mantıklı adım da buydu" dedi. Kulübe her ay düzenli olarak belirli miktarda maddi yardımda bulunduklarını ancak yönetim işine karışmadıklarının altını çizen Macit Özcan, öncelikli hedeflerinin kulübe kalıcı bir tesis kazandırılması olduğunu, bu konudaki çalışmaların da büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürüldüğünü söyledi.

"ADANASPOR'U YENİP İKİNCİ YARIYA İYİ BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Ligin ilk yarısını istedikleri noktada tamamladıklarını kaydeden Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, lige verilen arayı da en iyi şekilde değerlendirdiklerini ve hafta sonu tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanacak olan 'Çukurova Derbisi'nde Adanaspor karşısında galip gelerek, ikinci yarıya da mutlu başlamak istediklerini söyledi. Takım olarak lige hazır olduklarını ve başarıya ulaşacak kaliteli bir kadro oluşturduklarını ifade eden Kahramanlı, yönetim olarak üzerlerine düşeni en iyi şekilde yerine getirdiklerini ve artık işin teknik heyet ve futbolculara kaldığını da sözlerine ekledi.

Artık bir 'takım' kimliğine büründüklerini ve ekip ruhuyla hareket ettiklerini kaydeden Teknik Direktör Nurullah Sağlam da, bunu da sahaya en iyi şekilde yansıtıp, alacakları başarılı sonuçlarla ortaya koymak istediklerini anlattı. Sağlam, başarının sürekli kılınabilmesi adına da başta yerel yönetimler olmak üzere kentin tüm dinamiklerinin de destek ve katkısını beklediklerini de sözlerine ekledi.

MERSİN İDMAN YURDU GELECEKTEN UMUTLU
MERSİN İDMAN YURDU GELECEKTEN UMUTLU
MERSİN İDMAN YURDU GELECEKTEN UMUTLU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 16:32:02
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 17:23:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?