4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M.İdman Yurdu'nda yeni dönem

MERSİN İDMAN YURDU'NDA 'SAĞLAM' DÖNEMİ BAŞLADI

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu'nda Nurullah Sağlam dönemi resmen başladı. Kırmızı-Lacivertlilerle 2 yıllık anlaşmaya varan Sağlam, takımla birlikte ilk antrenmanına da çıktı.

Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen, Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı'nın yanı sıra Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Işık'ın da takip ettiği antrenmanda futbolcularla saha içinde ayaküstü bir toplantı yapan Sağlam, daha sonra yeni takımına kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptırdı. Takımla birlikte ısınma koşularına katılan Sağlam, bir süre sonra takım kaptanı Fatih Şen'i yanına çağırarak, kendisiyle birlikte koşuyu sürdürdü. Sağlam, koşu esnasında Şen ile sohbet ederek, takım hakkında bilgi aldı.

"BAŞTA TESİS OLMAK ÜZERE MEVCUTŞARTLAR ÇOKTA İYİ DEĞİL"

Antrenmanı takip eden gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Teknik Direktör Nurullah Sağlam, kendisinin Çukurova yöresi insanı olduğunu hatırlatarak, bu nedenle de hemen herkesle iyi bir iletişim kuracağına inandığını, Mersin'i tercih etmesindeki nedenlerden birinin de bu olduğunu anlattı. Mersin İdman Yurdu'nun köklü ve tarihi başarılarla dolu bir kulüp olduğuna dikkat çeken Sağlam, ancak buna rağmen şu anda takımın antrenmanlarını gerçekleştirdiği tesis olmak üzere mevcut şartların çokta iyi olduğunun söylenemeyeceğini kaydetti.

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜRECİN ÇOK DAHA İYİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Sağlam, söz konusu şartların iyileştirilmesi konusunda yönetimden bir takım sözler aldığını ve önümüzdeki sürecin çok daha iyi olacağına inandığını dile getirdi. Bir gazetecinin; "Süper Lig'de görev yapmış bir teknik adam olarak, alt ligde mücadele eden takıma gelmenizde etkili olan neden neydi?" şeklindeki sorusuna da şu yanıtı verdi; "Ligin gidişatına bakıldığı zaman teknik direktör değiştirmeyi düşünecek takımlar, sıkıntılı kadrolar. Ama burada hedefleri olan bir takımda yer almak daha doğru diye düşünüyorum. Bu nedenle hem kendi memleketime yakın olan, hem de insan yapısını çok iyi bildiğim bir kenti seçmek benim için daha kolay olur ve başarımı arttırır."

"BU YIL OLMAZSA BİLE GELECEK YIL SÜPER LİG'E DOĞRU YÜRÜRÜZ"

Yabancısı olduğu bir kadroyla lige başlamanın, ilk etapta bir dezavantaj olarak görülebileceğini ancak Mersin İdman Yurdu'nun bu yılki yaptığı yatırımlarla bu sezondan vazgeçmesinin mümkün olmadığının altını çizen Sağlam, "Bu yıl olmazsa bile önümüzdeki yıl için en doğru işleri hayata geçirme kararımız var. Ümit ediyorum ki, gelecek yıl Süper Lig'de mücadele edecek bir takım olarak, doğru işleri yapmaya çalışırız. Ama bu yıl iddiamızı gerçekleştiremezsek bile gelecek yıl daha kurgulanmış bir takımla Süper Lig'e doğru yürürüz" diye konuştu.

"TEKNİK HEYETTE KAN DEĞİŞİMİNE GİDİLMESİ BİR ZORUNLULUKTU"

Son haftalarda alınan kötü sonuçları; 'şansızlık' olarak nitelendiren Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı da, bu nedenle de teknik kadroda bir 'kan değişimi'nin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, Yüksel Yeşilova ile karşılıklı olarak oturup yolları ayırma kararı aldıklarını hatırlattı. Nurullah Sağlam ile önceden beri görüştüklerini ve Yeşilova'dan boşalan teknik direktörlük görevi için kendisine teklif götürdüklerini ve yapılan görüşmelerin ardından da Sağlam ile 2 yıllık anlaşmaya vardıklarını anlatan Kahramanlı, doğru ve yerinde bir tercih yaptıklarını savundu.

"KISA SÜREDE TOPARLANIP YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇECEĞİZ"

Nurullah Sağlam'ın deneyimli ve tecrübeli bir teknik adam olduğunu dile getiren Kahramanlı, "Bunun avantajını da önümüzdeki haftalarda görmeye başlayacağız. İlk 6'da yer alma hedefini hocamızın da desteğiyle başaracağız" dedi. 7 haftası geride kalan ligde topladıkları 9 puanla 8. sırada yer aldıklarını hatırlatan Kahramanlı, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Yarıda kalan ve halen tamamlanmayan Samsunspor maçı olmasına rağmen bu durumdayız. Yani çokta kötü bir durumda değiliz. Kısa sürede toparlanıp yeniden yükselişe geçeceğimize yürekten inanıyorum."

MERSİN İDMAN YURDU'NDA 'SAĞLAM' DÖNEMİ BAŞLADI
MERSİN İDMAN YURDU'NDA 'SAĞLAM' DÖNEMİ BAŞLADI
MERSİN İDMAN YURDU'NDA 'SAĞLAM' DÖNEMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 23:50:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 09:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?