30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

M.İdman Yurdu'nun kapısından dönmüş

STANCU'NUN GALATASARAY'A TRANSFERİ

Galatasaray'ın, devre arasında toplam 12.6 milyon Euro'ya kadrosuna kazandırmış olduğu Bogdan Stancu'nun, daha önce 300 bin Euro'ya Bank Asya 1. Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'nun kapısından döndüğü ileri sürüldü.

Mersin İdman Yurdu'nda sezon başında takımın başına getirilen Yüksel Yeşilova'nın raporu doğrultusunda harekete geçen Transfer Komitesi, Yeşilova'nın takımda görmek istediği Andrei Ionescu için Romanya'nın Steaua Bükreş takımının kapısını çalarken, bu oyuncuyu da kente davet etti.

Aynı zamanda da Yeşilova'nın eski öğrencisi olan Ionescu, Mersin'e gelerek burada tesisleri ve maçların oynandığı tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda incelemelerde bulunarak ülkesine geri döndü. Mersin İdman Yurdu ile Steaua

Bükreş arasında yapılan görüşmelerde para konusunda anlaşma zemini sağlanamayınca bu oyuncudan vazgeçilirken ibre de yine aynı takımda forma giyen Bogdan Stancu'ya çevrildi.

"STANCU İÇİN BİZDEN 300 BİN EURO İSTEDİLER"

Gelişmeleri gazetecilere değerlendiren Mersin İdman Yurdu Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Işık, Ionescu transferinde kulübüyle anlaşma sağlayamadıklarını ve Becali'nin bu oyuncunun yerine kendilerine 3 isim önerdiği ve bunlardan birinin de Bogdan Stancu olduğunu dile getirdi. Işık, "Bu oyuncunun transferi için zemin yokladık. Stancu'nun sezon sonuna kadar kiralanması karşılığında bizden istenen para 300 bin Euro idi. İndirim talebimiz kabul edilmediği ve oyuncunun menajeriyle de yaptığımız görüşmelerde herhangi bir uzlaşma zemini bulamadığımız için transferden vazgeçmek zorunda kaldı. Çünkü bütçemiz buna elvermiyordu" dedi.

Bogdan Stancu'nun gelecek vaat eden futbolculardan biri olduğunu kaydeden Mehmet Işık, bu oyuncunun Galatasaray Teknik Direktörü George Hagi'nin isteği doğrultusunda Türkiye'ye getirilerek, Sarı-Kırmızılı ekibe transfer olduğunu hatırlattı. Işık, söz konusu oyuncu için Galatasaray'ın 3.5 yıl için oyuncuya 7 milyon Euro'nun yanı sıra bonservis bedeli olarak da 5.6 milyon olmak üzere toplam 12.6 milyon Euro'luk bir ödeme yapacağı bilgisini de verdi.

"ZAPATA'YI GALATASARAY'DAN ÖNCE SİVASSPOR'A TAVSİYE ETMİŞTİM"

Mersin İdman Yurdu eski Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova ise, İHA muhabirine yaptığı açıklamadaysa; Bogdan Stancu'nun gelecek vaat eden bir futbolcu olduğunu ve kendisinin Steaua Bükreş'i çalıştırdığı dönemde de bu oyuncuyla yakından ilgilendiğini ifade ederek, Galatasaray'ın adeta nokta atış yaparak oldukça önemli bir futbolcuyu kadrosuna dahil ettiğini vurguladı.

Ancak kendilerinin Romanya'ya Stancu için değil, takım arkadaşı Ionescu için gittiklerini vurgulayan Yeşilova, "Ionescu'yu transfer edebilmek için Sayın Işık ile birlikte Romanya'ya gittik. Becali ile aram iyi olmadığı için Mehmet Işık, tercüman aracılığıyla kendisiyle görüştü. Biz Ionescu için 200 bin Euro'yu gözden çıkarttık ama kulübü 250 bin Euro'da diretince bu transferden vazgeçtik. Ama o gün orada ne konuşuldu bilmiyorum. Mehmet Işık ile yaptığım görüşmede transferin suya düştüğünü ve Becali'nin

kendilerine 3 futbolcu önerdiğini, bunlardan birinin de Stancu olduğunu bana anlattı. Ama konuşulan rakam neydi bunu bilmiyorum" dedi. Yeşilova, Galatasaray'ın kalesini devralan Kolombiyalı file bekçisi Robinson Zapata'yı devre arasında Sivasspor'a tavsiye ettiğini ancak kulübün bu oyuncuya sıcak bakmadığını da sözlerine ekledi.

STANCU'NUN GALATASARAY'A TRANSFERİ
STANCU'NUN GALATASARAY'A TRANSFERİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 11:12:01
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 13:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?