5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

M.İdmanyurdu çıkış istiyor

BANK ASYA 1. LİG

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu, ligin ikinci yarısında yeniden çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor. Kırmızı-lacivertli ekipte transfer çalışmaları sürerken, özellikle forvet ve orta sahaya takviye yapılması düşünülüyor.

Ligde çok fazla forma şansı bulamamasına rağmen özellikle kupa maçlarında ortaya koyduğu performansla Bank Asya 1. Lig'deki birçok ekibin transfer listesinde yer alan kaleci Levent Taşkın, ligin ilk yarısını değerlendirdi.

Sezona 'ilk 6' hedefiyle başladıklarını ve Süper Lig'e yükselmenin de hedefler arasında yer aldığını hatırlatan Taşkın, ancak her şeye rağmen lige iyi bir başlangıç yapamadıklarını ve istikrarsız bir görüntü ortaya koyduklarını vurgulayarak, art arda gelen puan kayıplarınınsa kendilerini hedeften uzaklaştırdığını söyledi.

Bugün en önemli eksikliğin tesis olduğunu kaydeden Levent Taşkın, düzgün bir zeminde antrenman yapma şanslarının olmadığını ancak her türlü olumsuzluğa karşın maçlara en iyi şeklide hazırlanmaya çalıştıklarını anlattı. Yaşanan gelişmelerin ardından bazı isimlerin kadro dışı kaldığını vurgulayan Taşkın, devre arasında transfer edilecek isimlerin takıma adapte olabilmesi ve uyum sürecini aşabilmeleri noktasında da zamana ihtiyaçları olacaklarının altını çizerek, bu sürenin de takımın geleceği açısından oldukça önemli olduğunu dile getirdi.

Başarıya ulaşabilmek için öncelikli olarak tesis sorununun çözülmesi, tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın eksikliklerinin giderilerek, saha zeminin yenilenmesinin bir zorunluluk olduğunu kaydeden Levent Taşkın, bunun yanında da teknik heyet, futbolcular, yönetim ve taraftarların birlikte hareket etmesiyle birlikte zincirin diğer halkalarının da tamamlanacağını, tüm bunların sağlanması halinde de başarının kendiliğinden geleceğini savundu. Taşkın, ligde kimin şampiyon olacağı yönündeki bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Şimdi çıkıp; 'Biz şampiyon olacağız' dersem yalan söylemiş olurum. Çünkü sezon başında belirlenen hedefleri gerçekleştiremedik. Lige genel olarak baktığımızda 3-4 büyük aday öne çıkıyor. Bunlarda Kardemir Demirçelik Karabükspor, Konyaspor, Altay ve Bucaspor"

Lig sonunda Kardemir Demirçelik Karabükspor ile Konyaspor'un doğrudan Süper Lig'e çıkacağını, bunun yanında Altay, Buca ve Karşıyaka takımlarından birinin de 'Ekstra Play-off'un ardından vize alabileceğini iddia eden Taşkın, bu tahminindeyse dile getirmiş olduğu takımların kadro istikrarının önemli bir etkisi olduğunu anlattı. Özellikle Karabük ve Bucaspor'un son 2 yıldır aynı kadroyla mücadele ettiğini, bunun da beraberinde başarıyı getirdiğini vurgulayan Taşkın, sırf transfer yapmak için transferlerin gerçekleştirilmesini doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 14:12:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 14:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?