4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M.İdmanyurdu şampiyonluğunu kutladı

Bank Asya 1. Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu, düzenlenen bir geceyle şampiyonluğu kutladı.

Sultaşa Otel Havuzbaşı'nda gerçekleştirilen kutlamalara Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, spor dünyasının önde gelen isimlerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Sunuculuğunu manken Nilay Dorsa'nın üstlendiği geceye şarkıcı Tuğba Ekinci de seslendirdiği birbirinden hareketli parçalarla renk kattı.

Vali Hüseyin Aksoy, gecede yaptığı konuşmada, Mersin İdmanyurdu'nun büyük bir mücadele ve aynı zamanda da özveri gerektiren bir sürecin ardından başarıya ulaşan önemli spor kulüplerinden biri olduğuna dikkat çekerek, elde edilen başarıda kentin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek, ortak amaç doğrultusunda birlikte hareket etmesinin de önemli payının olduğunu vurguladı. Aksoy, hedeflerinin Mersin İdmanyurdu'nun yılların özlemine son vererek yeniden Süper Lig'e yükselmesi olduğunu ifade ederek, söz konusu hedefe ulaşılabilmesi noktasında kentte yaşayan herkesin takıma sahip çıkması ve kendi imkanları noktasında gereken desteği vermesini istedi.

Gerekli desteğin sağlanması durumunda Mersin İdmanyurdu'nun elde edeceği başarılarla da söz konusu desteğe gereken cevabı vereceğine inandığını kaydeden Aksoy, "Kulübümüzü daha iyi bir noktada görmek istiyorsak, ona gerekli desteği mutlaka vermek zorundayız. Bunu sadece yönetim kurulunun üstüne yıkmak ve onlardan başarı beklemek haksızlık olur. Çünkü yönetim sadece bu gidişatı yönlendiren ve bunun için çaba sarf eden arkadaşlardan oluşuyor. Takıma destek vermek için yönetimde olma gibi bir zorunluluk da
yok. Herkes kendi imkan ve olanakları ölçüsünde bu takıma sahip çıkar ve destek verirse, önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara hep birlikte imza atabiliriz" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun en önemli sorunlarının başında 'tesis' sorunun geldiğine işaret eden Vali Aksoy, sorunun çözülebilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti. Arsa tahsisi konusunda önemli bir mesafe aldıklarını ve bazı hukuki sorunların da çözüme kavuşturulduğunu hatırlatan Vali Aksoy, gerekli girişimlerde bulunarak tesis konusunu en kısa sürede netleştireceklerini dile getirdi. Mersin'de yaşamanın aynı zamanda da Mersin İdmanyurdu'na katkı vermeyi gerektirdiğini kaydeden Aksoy, herkesin bu bilinçle hareket etmesini istedi.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ise, 26 yıl harcanan emek ve çabalara rağmen kulübün hak ettiği yere getirilemediğine dikkat çekerek, bu yıl elde edilen başarının oldukça önemli olduğunu söyledi. Kahramanlı, Bank Asya 1. Lig'in Mersin için bir amaç değil, araç olacağının altını çizerek, "Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Uzun, zor ve zahmetli bir yolun başındayız. Ben ve yönetim kurulu üyelerim, sizlerin bu desteği olduğu sürece her türlü zorluğu göğüslemeye hazırız. Her şey Mersin için. Mersin İdmanyurdu'nun başarısı, Mersin halkının birliğinin de kanıtıdır. Tek vücut olduğumuzu tüm Türkiye'ye gösterdik. Birlikten kuvvet doğar" diye konuştu. Futbolun bir takım oyunu olduğunu dile getiren Kahramanlı, iyi bir takım olduklarını da tüm ülkeye kanıtladıklarını savundu.

Yeni dönemde yepyeni bir takım kuracaklarını ve bu noktada da herkesin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Kahramanlı, Mersin İdmanyurdu'nun Mersin'in takımı olduğuna işaret etti. Bugün gelinen noktada kulübün tüm mali hesaplarının Mersin Valiliği tarafından oluşturulan bir komisyonca denetlendiğini, böylelikle de gereksiz ve lüzumsuz tüm harcamaların önüne geçildiğini söyleyen Kahramanlı, kulüp gelir ve giderlerinin şeffaflaştığını, bunun yanında da ortaya konulan çalışmaların Türkiye'ye örnek olacağını iddia etti.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ve diğer davetliler şampiyonluk pastasını kesti. Gece havai fişek gösterileri ve Tuğba Ekinci'nin seslendirdiği birbirinden hareketli parçalarla son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 10:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?