5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

M.İdmanyurdu teknik direktör arıyor

Yeni sezonda Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör arayışları sürüyor.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, acelelerinin olmadığını ve doğru teknik direktörü bulacaklarını söyledi.

Zorlu bir sezonu başarıyla tamamlayarak, Kırmızı-lacivertli camianın özlemini duyduğu Süper Lig'e yükselebilme adına oldukça önemli bir adım attıklarını ve Bank Asya 1. Ligi'ne yükseldiklerini belirten Başkan Kahramanlı, "Teknik direktör Ercan Albay ve yardımcılarıyla yollarımızı ayırdık. Yeni teknik direktör arayışlarımız sürüyor. Hoca konusunda her yerden, herkesten tavsiye alıyoruz. Bize bizzat gelip müracaat eden teknik adamlar da var. Ancak bizim acelemiz yok. Arayışımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Doğru zamanda doğru kararı vererek, doğru teknik direktörü takımın başına getirip, yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Teknik direktör konusunda Ahmet Yıldırım isminin ön plana çıktığını, ancak bu konuda henüz net bir gelişme olmadığını belirten Kahramanlı, Kasımpaşa'nın eski teknik direktörü Uğur Tütüneker'in de listelerinde yer aldığını ve tecrübeli teknik adamla görüşmelerinin devam ettiği bilgisini verdi. Kahramanlı, teknik direktör sorununu bu hafta sonu ya da önümüzdeki hafta içinde çözüme kavuşturacaklarını ve yeni teknik direktörü kamuoyuna açıklayacaklarını dile getirdi.

Yeni sezon öncesinde 6-7 futbolcuyla yollarını ayıracaklarını ve söz konusu futbolcuların da belirlendiğine işaret eden Kahramanlı, "Bank Asya 1. Ligi'nde başarılı olup Süper Lig'e çıkmak istiyoruz. Bunun için de kaliteli ve iddialı bir takım kurabilme adına elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Kendilerine tanınan 21 yaş altı 2 yabancı oyuncu hakkını da kullanacaklarını ve bu konuda da Afrika kökenli futbolcuları takibe aldıklarını kaydeden Kahramanlı, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi köklü kulüplerin altyapısından yetişen ya da fazla forma şansı bulamayan oyuncuları da Mersin İdmanyurdu'na kazandırabilme adına girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Eski Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'in Mersin İdmanyurdu'na olan desteğini geri çektiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade eden Kahramanlı, "Bu takımı bugünlere getirip, bir üst lige çıkmasını sağlayan isimlerin başında Sayın Tüzmen yer alıyor. Dün olduğu gibi bugün de bizden desteğini esirgemiyor. Ortada bir başarı ve somut gerçekler var. Herkes bu sezon elde edilen başarıyı takdirle karşılıyor. Ama bu durumu hazmedemeyen, bizi engellemeye çalışanlar var. Bu insanların da iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Her ne olursa olsun Kürşad Tüzmen bu takımın Süper Lig'e çıkmasını istiyor ve bu konuda da gereken desteği vermeye hazır olduğu belirtti. Bazı artniyetli insanlar yazıp çiziyor ama bunlar amacına ulaşamayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 16:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?