4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M.İdmanyurdu teknik direktör arıyor

Yeni sezonda Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele edecek olan Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör arayışları sürüyor. Uğur Tütüneker ve Mustafa Uğur arasında kararsız kalan Kırmızı-lacivertli yönetimin son kararını 2 gün içinde vereceği bildirildi.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, şu anda teknik direktör konusunda netleşen hiçbir şey olmadığını, geçen sezon bir dönem Kasımpaşa'yı çalıştıran Uğur Tütüneker ile Kayseri Erciyesspor'u çalıştıran Mustafa Uğur ile görüşmelerin devam ettiği bilgisini verdi.

Teknik direktör konusunda acele etmediklerini ve daha zamanları olduğunu belirten Kahramanlı, şu ana kadar farklı isimlerle yapılan görüşmelerde en önemli sorunun da para sıkıntısı olduğunun altını çizdi. Ekonomik krize bağlı olarak transfer piyasasının da oldukça düştüğünü ve bu nedenle de tüm takımların transfer konusunda acele etmediğini kaydeden Kahramanlı, kendilerinin de acele etmediğini, bekleyişlerinin süreceğini dile getirdi.

Hedeflerinin Turkcell Süper Lig'e yükselmek olduğunu kaydeden Kahramanlı, "Önümüzdeki dönem bizim için hiç de kolay değil. Bank Asya 1. Lig diyoruz, ama bir nebze de olsa Süper Lig'de mücadele edeceğiz. Çok dişli ve birbirinden güçlü rakiplerimiz var. Bu nedenle de işimiz hiç de kolay değil. Güçlü ve iddialı bir takım kurmamız lazım. Açık konuşmak gerekirse biz yepyeni bir ekip kuruyoruz. Bizim de kendimize göre hedeflerimiz var. Belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışacağız. Öncelikli hedefimiz Süper Lig, ancak ligde kalıcı olup, iddiamızı sonuna kadar korumak istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Sözleşmeleri sona eren Orhan Terzi ve Onur Güney'in Adana Demirspor ile anlaşmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Kahramanlı, hiçbir futbolcuyu zorla kadroda tutamayacaklarını vurguladı. Kahramanlı, "Biz hiç kimseyi zorla bir yerde tutamayız. Bizimle yola devam etmek isteyenler yuvada kalır, gitmek isteyenler de gider. Her futbolcunun kararına saygı duyarız. Teknik direktör sorununu çözdükten sonra kimlerin kalıp kalmayacağını da belirleyip, transfer çalışmalarına başlayacağız" diye konuştu.

Beşiktaşlı eski futbolcu Ahmet Yıldırım'ın bugün itibariyle Mersin İdmanyurdu Sportif Menajerliği görevine başladığını açıklayan Kahramanlı, yeni sezon öncesindeki transfer çalışmalarının da Ahmet Yıldırım'ın vereceği bilgiler ışığında yürütüleceğini kaydetti. Kahramanlı, "Ahmet Yıldırım, Mersin'e gelerek çalışmalara başladı. Kendisi bize futbolcularla ilgili bilgiler verecek ve biz de bunları değerlendirip, transfer çalışmalarımıza yön vereceğiz. Bir bakıma Yıldırım, yol gösterici bir misyon üstlenecek" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 13:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?