5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

M.İdmanyurdu'nda gündem; Karşıyaka

BANK ASYA 1. LİG

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda tüm gözler, hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Karşıyaka maçına çevrildi. Bu mücadeleden galip ayrılıp, kötü gidişata 'Dur' demenin hesaplarını yapan Kırmızı-lacivertliler, yeniden zirve yarışının içinde yer almak istiyor.

Kulüp başkanı Ali Kahramanlı, kendi sahalarında 6-1 kaybettikleri Kardemir Demirçelik Karabükspor maçının yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade ederek, futbolda her türlü sonucun alınabileceğini ancak böylesi bir yenilginin kendileri açısından çok ağır ve kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Karşıyaka karşılaşmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Kahramanlı, deplasmanda galip gelen taraf olarak bir bakıma kendilerini affettireceklerine inandığını ifade ederek, "Karabük maçı bizim için olmaması

gereken bir kazaydı. Bu karşılaşmadan gereken dersleri aldık ve artık önümüze bakıyoruz. Karşıyaka mücadelesi bizim için önemli bir çıkış noktası olacak. İşimiz kolay değil ancak kazanıp, yeniden çıkışa geçmek istiyoruz" dedi.

Devre arasında takıma gereken takviyeleri yapacaklarını kaydeden Kahramanlı, özellikle forvet ve orta sahaya kaliteli oyuncular almak istediklerini belirterek, Sportif Direktör Ahmet Yıldırım, yarın Brezilya'ya giderek burada daha önceden belirlenen futbolcuları takip altına alacağı bilgisini verdi. Ali Kahramanlı, 2 yabancı olmak üzere toplam 4 futbolcuyu devre arasında Mersin İdmanyurdu'na kazandırmak istediklerini, bu noktada da görüşmelerin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Teknik direktör Serhat Güller de, lige verilen 15 günlük arayı iyi değerlendirdiklerini ve bu zaman diliminde eksiklikleri giderip, oldukça zorlu geçeceğine inandıkları Karşıyaka maçına hazırlanmaya çalıştıklarını anlattı. Deplasmanda daha rahat oynayan bir takım olduklarını hatırlatan Güller, "İç sahaya nazaran dışarıda oynadığımız maçlarda daha iyi bir performans ortaya koyuyoruz. Bu durumu Karşıyaka karşısında da sürdürüp, mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Ligde artık kolay maç yok. Hem içeride, hem de

dışarıdaki tüm maçlar zor geçecek" diye konuştu. Oldukça kritik bir dönemden geçtiklerini ve bu anlamda da İzmir deplasmanının kendileri açısından önemli olduğunu dile getiren Güller, kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ve galibiyetten de başka bir şey düşünmediklerini söyledi.

BANK ASYA 1. LİG
BANK ASYA 1. LİG
İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 15:31:00
Güncelleme :17 Kasım 2009 Salı 15:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?