4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M.İdmanyurdu'nda 'haciz' şoku!

MERSİN İDMANYURDU'NDA 'HACİZ' ŞOKU

Bank Asya 1. Ligi takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda 'haciz' şoku yaşanıyor.

Kulübün bir süredir kaldığı ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar İnşaat ve Ticaret AŞ tarafından işletilen; 'Macit Özcan Spor Kompleksi'nde yaklaşık 670 bin TL'lik konaklama borcu olduğu iddiasıyla söz konusu şirket tarafından 'haciz' kararı alındığı öne sürüldü.

Gelişmeleri değerlendiren Kulüp Basın Sözcüsü Celal Ata, kulübün kurulduğu 1925 yılından bu yana geçen 85 yıllık zaman diliminde hep 'göçebe' bir takım görüntüsü çizdiğini, bugüne kadar da kulübün kendisine ait ve ihtiyaçlara cevap verebilecek bir tesisi olmamasının da ciddi bir sorun olarak öne çıktığını vurguladı. Mersin İdmanyurdu'nun, Mersin'in takımı olduğunun altını çizen Ata, buna rağmen takımın Macit Özcan Spor Kompleksi'nde kendi parasıyla konaklayıp, maçlarına da söz konusu tesiste hazırlandığını hatırlattı.

Bunun yanında Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın, kulübe belediye bütçesinden her ay 150 bin TL'lik bir kaynağı aktardığını anlatan Celal Ata, "Ancak bu kentin takımı olarak, 150 bin TL'lik maddi desteği alırken bunun yarısını yine Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir tesise 'konaklama' ücreti olarak geri iade ediyoruz" dedi. Geçtiğimiz yıldan kalan 'konaklama borcu' ile ilgili olarak İmar İnşaat ve Ticaret AŞ tarafından başlatılan 'haciz' işlemlerini de doğrulayan Ata, söz konusu 670 bin TL'lik borçla ilgili de itirazları  olduğunun altını çizdi.

Bu konuda ilgili makamlara gerekli itirazda bulunup, gerekli yazışmaları da yaptıklarının bilgisin veren Ata, "Böylesi bir rakamın söz konusu dahi olmadığını, dile getirilen rakamın gerçekte yarısına yakın bir borcun gündemde olduğunu, burada bir hesaplama hatası yapıldığını ilgili makamlara ilettik ve itirazımızı da yaptık. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile de görüşmelerimiz sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, bir kamu kuruluşu ve bu nedenle de alacağını açık bırakamaz. Onlar da haklı olarak borcun

ödenmesini talep edebilirler. Hiç kimse bundan farklı anlamlar çıkarmasın ve konuyu farklı noktalara da çekmesin. Belediye yetkilileri görevini yapıyor. Biz nasıl ki bir memur olarak görevimizi yapıyorsak, onlar da kurumlarının hakkını savunuyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 14:41:02
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 15:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?