4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M.İdmanyurdu'nda kombine hedefi

MERSİN İDMANYURDU'NDA 9 BİN KOMBİNE HEDEFİ

Bank Asya 1. Ligi takımlarından Mersin İdmanyurdu'nda, yeni sezon hazırlıkları sürerken, yönetim maddi kaynak arayışlarını da sürdürüyor.

Bu kapsamda yeni sezonda 'kombine bilet' uygulamasını devreye koyacak olan Kırmızı-Lacivertlilerde, bilet satışlarından da yaklaşık bir milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, yeni sezondaki hedefleriyle ilgili olarak bilgi verdi, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek proje ve ortaya konulacak çalışmaları da değerlendirdi. Kombine bilet satışı noktasında alanında uzman bir şirketle anlaşma yaptıklarını ve bilet satışlarının da devam ettiğini kaydeden Kahramanlı, bu kapsamda da öncelikli hedeflerinin 9 bin adet bilet satışı olduğunu ancak söz konusu rakamın da Mersin gibi büyük bir kent için çok düşük olduğunu

vurguladı. Yapılacak olan satışlarla birlikte hedeflenen maddi kaynağın da bir milyon TL olduğunu açıklayan Kahramanlı, bu rakama da ulaşacaklarına inandığını dile getirdi.

 

"KOMBİNE BİLETLERDEN 1 MİLYON TL GELİR ELDE ETMEK İSTİYORUZ"

Yeni sistemle ilgili bilgiler de veren Kahramanlı, "Kombine bilet alacak olan her futbolsevere bankamatik kartlarına benzeyen ve üzerinde seri numaralarının yer aldığı bir kart vereceğiz. Her kartın üzerinde, o kartın sahibinin adının yanında kartla stada giriş yapılacak olan kapı numarası da yer alacak. Herkesin oturacağı yer de belli olacak ve kimse kimsenin yerine oturmayacak. Her kart, giriş yapılan kapının renginde olacak. Maç saatinde stada gelen taraftarlarımız, girişte sıra beklemeyecek doğrudan

kartını okutarak stada giriş yapabilecek. Bu konudaki gerekli altyapıyı oluşturduk. İnsanlar saatler öncesinden stada gelip de kuyrukta beklemeyecek, istediği saatte gelip stada girebilecek" dedi.

Kulüp olarak herhangi bir gelir kaynaklarının olmadığının altını çizen Ali Kahramanlı, bunun da önemli bir eksiklik olduğunu belirterek, bu noktada da yönetim olarak önemli proje ve çalışmaları hayata geçirdiklerini söyledi. 'Mersin İdmanyurdu Store' adı altında bir mağazalar zinciri oluşturarak, burada da kulübün lisanslı ürünlerini satışa sunup, ek gelir elde etmek istediklerini dile getiren Kahramanlı, ürün satış mağazasının ilkinin de Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın hemen karşısında kurulacağını açıkladı.

Kahramanlı, kulübün lisanslı ürünlerinin satışı noktasında taraftarları da işin içine katmak istediklerini, böylelikle de hem yeni istihdam alanı oluşturup, hem de Mersin İdmanyurdu için insanların birbirine kenetlenmesine de katkı sunmuş olacaklarının altını çizdi.

 

"IŞIKLANDIRMA SORUNUNU BU YIL MUTLAKA ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ"

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın zemininin sökülüp yeniden yapılmasına yönelik çalışmaların, yeni sezona yetişmeyeceği gerekçesiyle gerekli onayı alamadıklarını belirten Kahramanlı, bu nedenle de mevcut saha koşullarının iyileştirilmesi ve istenilen düzeye getirilebilmesi adına çalışma başlatıldığını, bununla ilgili olarak Ankara'dan gelen firma yetkililerinin de sahanın belirli bölümlerinde çimlendirme çalışmalarında bulunduğunu ifade etti. Stadın ışıklandırılması konusunda ilgili bakanlıkla görüşmelerin

sürdürüldüğüne dikkat çeken Kahramanlı, bu ışıklandırmanın da takılıp sökülebilir düzeyde olacağını, yeni bir stadyumun yapılması halinde de bunun sökülüp söz konusu stada monte edilebilecek düzeyde olacağı bilgisini verdi.

Işıklandırma konusundaki maliyetin yarısını kendilerinin, yarısını da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi bütçesinin yanı sıra belediyelerin de katkısıyla karşılanabileceğini anlatan Kahramanlı, bu konuda da önümüzdeki günlerde Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu ile bir araya gelip, durum değerlendirmesi yapacaklarını kaydetti. Kaharmanlı, "Bu stad Mersin'e yakışmıyor. Tüm bu çalışmaları mutlaka ama mutlaka yapmamız gerekiyor. Biz de bunun çabası içindeyiz. Işıklandırma konusunu bu yıl bitirmek

istiyoruz. Ancak bunu tek başımıza yapmamız mümkün değil. Bize destek verilmesi, kulübün sahiplenilmesi lazım. Burada da devletin vereceği destek çok önemli" diye konuştu.

 

"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYARAK SORUMLULUK ÜSTLENMELİ"

Taraftarların bulunduğu bölümünün üzerinin kapatılması konusunda da gerekli adımların atıldığını ve yeni sezonda futbolseverlerin güneş ve yağmurdan korunması için çalışma başlattıklarını vurgulayan Kahramanlı, taraftarlara müjde verdi. Kulübe kaynak oluşturulması noktasında otogar, toptancı hali gibi işlek kullanılan mekanlara girişte Mersin İdmanyurdu için 50 kuruşluk cüzi bir bedelin alınabileceğini bunun da küçük ancak kulübe çok büyük bir katkı sunabileceğini vurgulayan Kahramanlı, bunun yanında

kent merkezinde bir iki parkın kulübe kiralanabileceğini ve böylelikle de hiç kimseye yük olmadan maddi sorunları aşabileceklerini söyledi. Ali Kahramanlı, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bu takım, Mersin'in takımı ve herkes elini taşın altına koyarak sorumluluk üstlenmeli. Maddi ve manevi anlamda herkes Mersin İdmanyurdu'na destek vermeli. Ortak paydamız Mersin ve Mersin İdmanyurdu, bu nedenle de birlikte olmalı ve ortak hareket etmeliyiz. Bunun kendimiz için değil, bu kent için istiyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 12:37:05
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 15:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?