4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M.İdmanyurdu'nda 'Ordu' mesaisi

MERSİN İDMANYURDU'NDA 'ORDU' MESAİSİ

Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden Mersin İdmanyurdu, hafta sonu evinde konuk edeceği Orduspor maçında tüm hesaplarını 'mutlak galibiyet' üzerine kuruyor. Ligde oynadığı son 4 maçtan 8 puan toplayan ve kalesinde de sadece 1 gol gören Kırmızı-Lacivertliler, bu çıkışını Ordu temsilcisi karşısında da sürdürmek istiyor.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Ergün Penbe, takım olarak her geçen gün iyiye gittiklerini, defansif anlamda bir takım şeyleri toparlamalarına karşın, gol yollarında hala sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Bu durumun kendisini ligde de gösterdiğini, son 4 lig maçında kalelerinde sadece bir gol görmelerinin de söz konusu toparlanmanın önemli bir sinyali olduğunu vurgulayan Penbe, sorun ve sıkıntıları en kısa sürede aşıp, ligdeki çıkışlarını da sürdürmek istediklerini söyledi.

Hafta sonu oynanacak olan Orduspor maçının sezonun en önemli ve en kritik mücadelesi olduğunu ifade eden Ergün Penbe, "Herkes bunun bilincinde ve biz de tüm hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Kazanmamız halinde her şey bizim için çok farklı olacak. Rakibimizle aramızdaki puan farkını açıp, düşme hattından da büyük ölçüde uzaklaşmış olacağız. Kaybetmemiz halindeyse biraz daha sıkıntıya düşeceğiz ama bu dünyanın sonu da olmayacak. Bu nedenle de kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok" dedi.

Ordu maçında en büyük avantajlarının, tribünde kendilerini desteklemeye gelecek olan taraftarlar olacağını vurgulayan Penbe, bu noktada da Kırmızı-Lacivertli renklere gönül verenleri, pazar günü yanlarında görmek istediklerini vurguladı. Sakat oyuncuların çokluğunun kadro konusunda kedisini sıkıntıya soktuğunu belirten Penbe, Sami ve Sertaç'ın yanı sıra kaleci Kerem'in durumunun da cumartesi günü netlik kazanacağı bilgisini verdi. Penbe, "Böylesine zorlu bir maçta, önemli oyuncularımızdan yoksun olarak

sahaya çıkmak kolay olmayacak. Ama her ne olursa olsun kazanmamız gereken bir karşılaşma. Herkes üzerine düşenin en iyisini yapmak zorunda" diye konuştu.

Gelecek sezon da Mersin İdmanyurdu'nun başında yer almak istediğini, bu konuda kendisine yapılacak teklife de sıcak baktığını anlatan Penbe, yönetimle bu konuda herhangi bir görüşmede bulunmadıklarını ancak kritik öneme sahip olan Orduspor maçının ardından bu konuyu ele alabileceklerinin altını çizdi. Penbe, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Mersin İdmanyurdu gibi benim de büyük hedeflerim var. Başarıya aç ve istekli bir camiada bulunmak önemli. Sonuçta ortak noktamız çok. Gönlümüzden kalmak geçiyor. Eğer

bana gelecek sezon için bir teklif yapılırsa da bunu seve seve kabul ederim. Ama şu anda kalan maçlarımızı düşünmek zorundayız."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 15:26:01
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 17:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?