4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M.İdmanyurdu'nda Penbe dönemi

MERSİN İDMANYURDU'NDA TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE ERGÜN PENBE GETİRİLDİ

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktörlük görevine getirilen Ergün Penbe ile resmi sözleşme imzalandı. Penbe, sezon sonuna kadar Kırmızı-lacivertlilerle anlaşırken, hedefinin de takımı 'Play-off'lara taşımak olduğunu söyledi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde gerçekleştirilen imza töreninde kendisini Mersin İdmanyurdu'na bağlayan imzayı atan Ergün Penbe, geçmişi başarılarla dolu biri olduğunu hatırlatarak, bundan sonraki hedefleri arasında da söz konusu başarılara yenilerini eklemenin yer aldığını anlattı. Penbe, bu noktada da Mersin'in kendisi açısından oldukça önemli bir başlangıç olacağını ifade ederek, 85 yıl gibi köklü bir geçmişe sahip olan büyük bir kulübe gelmenin de kendisini heyecanlandırdığını

dile getirdi. Kulübün oldukça zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Penbe, sıkıntılı günler olmadan da iyi günlerin olamayacağını, burada asıl önemli olanınsa bu sürecin en kısa sürede ve en az hasarla atlatılması olduğunu vurguladı.

"DÜŞME GİBİ BİR ENDİŞEMİZ YOK HEDEFİMİZSE: PLAY-OFF"

Penbe, "Ekibimle birlikte zor günlerin üstesinden gelip, başarılı olabilecek güce sahibiz. Çok iyi bir takım devraldığımı düşünüyorum. Başarılı olmak için takımda her şey var ancak futbolcuların morale ve özgüvene ihtiyaçları var. Bu kapsamda sadece teknik heyet olarak bizim bir şeyler yapmamız yetmiyor. Kentin Mersin İdmanyurdu için birbirine kenetlenmesi, herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. İyi günde herkes birbirinin yanında olur ancak önemli olan zor günlerde birlik ve beraberlik içinde

olup birbirimize kenetlenmektir" dedi.

Teknik heyet olarak yeterli deneyim ve tecrübeye sahip olduklarını, bunu futbolculara aktarabilmenin çabasında olacaklarını kaydeden Penbe, onların da gerekeni sahada en iyi şekilde yerine getireceklerini dile getirdi.

Bir kulübün başarıya ulaşmasında tesisleşme ve altyapının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Ergün Penbe, ne yazık ki 85 yıllık bir geçmişe sahip olan Mersin İdmanyurdu'nun bu konuda geride kaldığını, söz konusu sorunların daha önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Penbe, "Biz, hedefleri olan insanlarız. Duyduğum kadarıyla Mersin uğurlu bir şehir umarım bize de uğurlu gelir ve hedefe hep birlikte ulaşırız. Peki; 'Hedefiniz nedir?' diye soracaksanız size; 'Play-off' derim. Ligden düşme gibi bir endişe taşımıyoruz. İyi bir takımız ancak şanssız bir dönem yaşıyoruz. En kısa sürede toparlanıp, zirvedeki yerimizi almak istiyoruz. Bunun bizim için zor olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ 3 MAÇI DA KAZANIRSAK HER ŞEY ÇOK FARKLI OLUR"

Hafta sonu kendi sahalarında Altay'ı ağırlayacaklarını hatırlatan Penbe, bu maçta tribün desteğinin kendileri için önemli olduğunu, taraftarların da kendilerini yalnız bırakmayacağına inandığını dile getirdi. Ligde Altay ile başlayıp, sırasıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Erciyesspor ile oynayacakları 3 maçın kritik önem taşıdığını belirten Penbe, söz konusu maçları kazanmaları halinde her şeyin çok farklı olacağını ve üst sıralara doğru tırmanacaklarını ileri sürdü.

 

KAHRAMANLI: "LİG BİZİM İÇİN ADETA YENİDEN BAŞLIYOR"

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ise, yaşanan kan değişimiyle birlikte yeni bir dönemin başladığını ve bu sürecin de kendilerini başarıya taşıyacağına inandığının altını çizdi. Teknik direktör arayışları kapsamında bugüne kadar 150'ye yakın isimle görüştüklerini açıklayan Kahramanlı, Ergün Penbe ile ligin kendileri için adeta yeniden başlayacağını ve yepyeni bir heyecanla birlikte belirlenen hedeflere adım adım ilerleyeceklerini savundu.

Kahramanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Serhat Güller, takımın başarılı olması için çok çalıştı ve çok çaba sarf etti ancak sonuca ulaşamadı. Takım üzerinde bir şanssızlık vardı ve bunu bir türlü aşamadı. Umarım bundan sonra bu sıkıntılı süreci hep birlikte atlatacağız. Ergün Hocamızın teklifimizi kabul etmesi çok önemli. Kendisiyle para konusunu hiç konuşmadık çünkü her şey para değil. Bizim için para önemli değil. Mersin'e ne kazandırabileceğimizin mücadelesini veriyoruz. Ergün Penbe ile birlikte

Mersin İdmanyurdu'nu hak ettiği yere taşıyacağız. Artık desteğe, morale, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Hiç kimseyle bir derdimiz yok. Biz, Mersin'de yaşıyor ve Mersin için çalışıyoruz:"

"BÜLENT UYGUN KISA BİR SÜRELİĞİNE DE OLSA BİZİMLE ÇALIŞACAK"

Teknik direktörlük konusunda Ergün Penbe'den önce Sivasspor eski Teknik Direktörü Bülent Uygun ile görüştüklerini hatırlatan Ali Kahramanlı, kendisinin Mersin'e gelmesi için çok mücadele etmelerine karşın, Uygun'un hiçbir takımda yarım dönem çalışma gibi bir düşünce olmadığı için herhangi bir sonuç alamadıklarını anlattı. Kahramanlı, Mersin'i çok sevdiğini dile getiren Uygun'un, Mersin İdmanyurdu'nun başarısı için de gereken desteği vermeye hazır olduğu yönünde görüş beyan ettiğini belirterek, Uygun'un

özellikle kulübün yeniden yapılandırılması, stat ve tesis gibi büyük projelerde kendileriyle kısa bir dönem çalışacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından Kulüp başkanı Ali Kahramanlı ile Teknik Direktör Ergün Penbe arasında resmi sözleşme imzalandı.

MERSİN İDMANYURDU'NDA TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE ERGÜN PENBE GETİRİLDİ
MERSİN İDMANYURDU'NDA TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE ERGÜN PENBE GETİRİLDİ
MERSİN İDMANYURDU'NDA TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE ERGÜN PENBE GETİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 13:59:02
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 14:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?