4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M.İdmanyurdu'nda yüzler gülüyor

MERSİN İDMANYURDU'NDA YÜZLER GÜLÜYOR

Bank Asya 1. Lig'e 'şampiyonluk' parolasıyla başlamasına karşın, alınan kötü sonuçlarla birlikte ardı ardına hedeflerinden kopan ve kümede kalmaya oynayan Mersin İdmanyurdu rahat bir nefes aldı. Üzerindeki ateşten gömleği, zorlu Ankara deplasmanında Hacattepe karşısında aldığı 1 puanla atan ve ligde kalmayı başaran Kırmızı-Lacivertlilerde yüzler gülüyor.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, lige çok farklı hedef ve beklentilerle başladıklarını ancak beklenmedik sonuçların kendilerini hedeften uzaklaştırdığı gibi hiç hesapta olmayan şeylerle karşı karşıya kaldıklarını anlattı. Zor bir dönemi geride bıraktıklarını ancak işin son maça kalmaması gerektiğini kaydeden Kahramanlı, "Biz her şeye rağmen bu takımın ligde kalacağına yürekten inanıyorduk. Yapılan haksiz eleştiri ve saldırılara rağmen umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik.

Hacattepe karşısında bize beraberlik yetiyordu. Geriye düştüğümüz anlarda dahi umutsuzluğa kapılmadık. Futbolcu kardeşlerimiz de yüreğini sahaya yansıttı ve sonuç olarak da istediğimiz alıp ligde kaldık" dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun başarısı için gece-gündüz demeden çalışıp, takıma maddi ve manevi anlamda önemli katkılarda bulunduklarını ifade eden Kahramanlı, yönetim olarak çok şey verdiklerini ancak bunun yanında da yaşadıkları süreçle birlikte çok şey öğrendiklerinin de altını çizdi. Eksiklik yönleriyle birlikte hatalarını da görme fırsatı bulduklarını dile getiren Kahramanlı, edindikleri bilgi ve tecrübeyle de yola devam etmek istediklerini, ancak tam da bu noktada kan değişimininse bir zorunluluk olduğunu

savundu. Mevcut yönetimle yola devam etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Kahramanlı, bu kapsamda da en kısa sürede kongre kararı alacaklarının altını çizdi.

 

"MEVCUT YÖNETİMLE YOLA DEVAM ETMEMİZ ZOR KAN DEĞİŞİMİYSE ŞART"

Çok hızlı hareket etmeleri gerektiğini belirten Kahramanlı, "Zaman dar ve sezon başlamadan önce kendi içimizdeki sorun ve sıkıntıları aşıp, başta tesis olmak üzere saha sorununu çözmek zorundayız. Yapılacak çok iş var ve iyi bir yönetim oluşturarak, bu takımı hak ettiği yere taşımak istiyoruz. Çünkü Mersin, her şeyin en iyisine layık. Eğer göreve devam edersek, hızlı bir şekilde hareket edip, önemli projelerini ardı ardına hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Teknik direktör konusunda konuşmanın

şu an için erken olduğunun ifade eden Ali Kahramanlı, zor bir dönemde sorumluluk üstlenen Ergün Penbe ve ekibinin takımın ligde kalmasında önemli katkıları olduğunu ancak bu konuda kararın, kongrenin ardından verilmesinin doğru olacağını söyledi.

Ligin son maçının kendileri için hayati önem taşıdığını ve zorlu Ankara deplasmanında da taraftarların kendilerini yalnız bırakmadığını anlatan Ali Kahramanlı, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Mersin'i adeta Ankara'ya taşıdık. 60 otobüs ve yaklaşık 3 bin taraftarımızla birlikte Ankara'da birbirimize kenetlendik. Taraftarımızın da desteğiyle son dakikaya kadar mücadele ettik ve sonuçta da istediğimizi aldık. Bugünlere gelmemizde taraftarlarımızın da büyük katkısı var onlara her şey için teşekkür ediyorum.

Mersin İdmanyurdu'nu hak ettiği yere taşıyabilme adına yeni bir ekiple yola çıkıp, atılması gereken adımları atacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ama dediğim gibi mevcut yönetimle yola devam etmemiz çok zor ve bir kan değişimiyse şart. İstediğimiz şartlar oluşursa biz yola devam ederiz."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:14:00
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?