4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

M.İdmanyurdu'nda yüzler gülüyor

MERSİN İDMANYURDU'NDA YÜZLER GÜLÜYOR

Bank Asya 1. Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun Teknik Direktörü Ergün Penbe, hafta sonu Mersin'de oynanacak olan Konyaspor maçında Mersinlilerin tribünleri doldurmasını isteyerek, "Zor haftalar geçiriyoruz birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bu beraberliği sağlarsak Konya maçını da kazanırız" dedi.

Geçen hafta Çanakkale deplasmanından galibiyetle dönerek Konya maçı hazırlıklarına moralli başlayan Mersin İdmanyurdu'nda, tek hedef galibiyet. Teknik Direktör Ergün Penbe, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı basın toplantısında, Çanakkale galibiyetini ve Konyaspor maçı hazırlıklarını değerlendirdi.

Çanakkale'nin, Mersin için önemli bir rakip olduğunu söyleyen Penbe, "Bu galibiyetimiz idmanlarda havanın değişmesine sebep oldu, herkesin yüzü gülüyor. Bu galibiyetin bir anlamı olabilmesi için bu hafta sahamızda oynayacağımız Konya maçını da mutlaka kazanmamız gerekiyor" diye konuştu.

İç saha maçlarında iyi oynadıklarını ancak gol yollarında sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Penbe, "Sevindirici bir yönü varsa iki maçtır tek bir gol bile yemememiz. Bu durum da takımımızın artı bir yönü. Çanakkale maçında da birçok pozisyona girdik, maçı kazanabilecekken son dakikalarında sıkıntılı anlar geçirdik. Takımımızın gol sıkıntısı devam ediyor. Ama bu sorunu da zamanla çözeceğiz. Şiddetle puana ihtiyacımız var, bu hafta oynayacağımız Konya maçı da bunlardan bir tanesi" şeklinde konuştu.

Bu hafta ki maçta tüm Mersinlilerin takıma destek vermesini isteyen Ergün Penbe, "Bu haftalar sıkıntılı haftalar. Zaman gittikçe daralıyor, hafta sonu seyircimizin tribünleri doldurmasını istiyoruz. Mersin'de daha önce görev yapmış, bu takıma gönül vermiş ağabeylerimizin, yöneticilerimizin desteklerini bekliyoruz. Mersin iyi ve güzel şeylere layık bir şehir, artık bu şehrin ayağa kalkması gerektiği inancındayız. Bununda birlik ve beraberlikle olacağını düşünüyorum. İnşallah Çanakkale maçı bunların bir

başlangıcı olur, Konya maçıyla da buna devam ederiz" dedi.

Pazar günü Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda Konyaspor ile oynayacakları karşılaşmanın çok zor geçeceğinin altını çizen Penbe, şöyle devam etti; "Bu hafta bizim galip gelmemiz, morallerin yüksek olması, antrenmanlarda herkesin yüzlerinin gülmesi, bu haftaki maça da yansır ve galip geliriz. Ama dediğim gibi zor bir maç olacak."

Antrenmanlarda oyuncuların performansından memnun olduğunu dile getiren Penbe, takımda eksik oyuncu bulunmadığını belirterek, "Çanakkale maçında Mustafa'nın oyun içerisinde küçük bir sakatlık yaşamış, fakat maçı çıkarmıştı. Adale gerginliği var, iyi istirahat ve masajla onu gideriyoruz. Onun dışında ciddi bir sakatlık yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 16:42:00
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 17:06:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?