5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Maaş beklerken işsiz kaldılar!

Mersin Serbest Bölgesi'ndeki bir tekstil firmasında maaşlarını alacakları gün işsiz kalan işçilerin eylemi devam ediyor. Valiliğe yürümek isteyen gruba polis izin vermezken, 3 işçi temsilcisi yetkililerle görüşerek sorunlarının çözülmesini istedi.

Mersin Serbest Bölgesi'ndeki bir tekstil firmasında çalışan yaklaşık 120 işçi, maaşlarını almaya gittikleri gün fabrikanın kapısına kilit vurulduğunu ve şirketin 24 Ağustos 2009 tarihi itibariyle 'kısa çalışma dönemi'ne girdiğini öğrendi.

6 aydan bu yana maaş alamayan ve sigortaları da yatırılmadığı ileri sürülen işçiler, başlattıkları eylemi sürdürüyor. Bugün Merkez Postane önünde toplanarak sloganlar eşliğinde Mersin Valiliği'ne yürümek isteyen işçilere polis izin vermedi.

Özel İdare İş Merkezi önünde güvenlik güçlerince durdurulan işçiler, burada eylem yaptı. İşçiler adına konuşan Hüseyin Erçe, fabrikanın 'kısa çalışma dönemi'ne girme kararı almasının ardından şirketin kapısına kilit vurulduğunu, kendilerinin de maaşlarını alamadıklarını ve hiçbir sosyal güvenceleri olmadığını söyledi. Erçe, "Üstelik işveren bize işten atma tehdidiyle maaşımızı düzenli aldığımıza dair kağıt imzalattırdı. Ama biz 6 aydır maaş alamıyoruz. Bir de işimize ara verildi. Fabrika kapalı ve patrona da ulaşamadığımız gibi nerede olduğunu bilmiyoruz. Haber bile alamıyoruz. Bu nedenle Mersin Valisi Sayın Hüseyin Aksoy ile görüşerek, sorun ve sıkıntılarımızı kendisine aktararak, mağduriyetimizin giderilmesini isteyeceğiz" dedi.

İşsiz kalan işçilerin sonuna kadar yanında olduklarını dile getiren KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Recep Kara ise, Serbest Bölge'nin kayıt dışı çalışmasının mümkün olamayacağını ve bölgeye adeta 'pasaport' ile girildiğini, ancak buna rağmen onlarca işçinin sigortasız çalıştırıldığını kaydetti. Recep Kara, "Bu nasıl bir çelişkidir. Şimdi parasını alamayan işçiler ne yapacak? Evlerine ekmek götürmek için hızsızlık mı yapacaklar? Yoksa fuhuş batağına mı, terör örgütlerinin kucağına mı düşecekler? İşçilerin kaderi bu olmamalı" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından işçiler arasından seçilen 3 temsilci, polis gözetiminde Mersin Valiliği'ne giderek yetkililere sorun ve sıkıntılarını anlattı. Diğer işçilerse Özel İdare İş Merkezi önünde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 21:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?