3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Maaş ve yardım kuyruğunda izdiham

Mersin'de, Ziraat Bankası önünde emekli maaşı ile çocuk ve afet yardımı alabilmek için kuyruğa giren yüzlerce kişi izdihama yol açtı.

3 ayda bir verilen yaşlılık, sakatlık maaşı ile sel afetinden zarar gören vatandaşlara verilen afet yardımı ve "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" çerçevesinde okula giden çocukların velilerine verilen eğitim yardımı ödemeleri aynı güne denk gelince Mersin'deki Ziraat Bankası önünde büyük bir kalabalık oluştu.

3 ödemenin aynı anda yapıldığı Fabrikalar Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası Özel İşlem Merkezi önünde sabahın erken saatlerinde toplanan yüzlerce kişi, mesai saatinin başlayıp kapıların açılmasıyla birlikte bankaya akın edince izdiham yaşandı. Birçoğu kucağındaki çocuğu ile kuyruğa giren, kimi ise elinde bastonu ile sırada bekleyen vatandaşlar, görevlilerin ikazına rağmen hep bir anda içeriye girmeye kalkınca birbirini ezdi.

Banka görevlilerinin izdihamı önlemekte yetersiz kaldığı olayda, kapı önünde sıkışan bazı kişiler fenalık geçirdi. Yaşlıların ezilme tehlikesi geçirdiği izdiham sırasında bankanın korkuluk demirleri de kırıldı. Kimileri ise öne geçebilmek için birbirini
iterek kavga etti. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen parasını almayı başaranlar bankadan mutlu ayrılırken, kimileri de eli boş döndü. Yaşanan izdihama tepki gösteren vatandaşlar, bu durumun son bulmasını istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 14:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?