4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Maç değil psikolojik savaş!

MERSİN'DE HÜZÜN, KARŞIYAKA'DA SEVİNÇ HAKİM

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdmanyurdu, sahasında konuk ettiği Karşıyaka'ya 2-0 mağlup olarak, kendisini adeta ateşe attı. Söz konusu karşılaşmada Karşıyaka Teknik Direktörü Erdoğan Arıca, daha önce yardımcılığını yapan Ergün Penbe ile ilk kez karşı karşıya gelirken, talebesine 'acı bir ders' verdi.

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, mutlak kazanmaları gereken bir mücadeleden boynu bükük ayrıldıklarını ifade ederek, Karşıyaka gibi bir takım karşısında daha iyi mücadele edip, sonuca ulaşmak zorunda olduklarını ancak bunu başaramadıklarını anlattı. Penbe, ligde son haftalara girildiğini dikkat çekerek, buna bağlı olarak da futbolcular üzerindeki psikolojik baskının da arttığını, bu noktada da hakemlerin futbolculara daha fazla yardımcı olması gerektiğini savundu. Saha içinde zaman zaman istenmeyen gerginliklerin yaşanabileceğini belirten Penbe, iç sahada oynadıkları karşılaşmalarda her nedense hakemlerin vermiş olduğu kararlar nedeniyle maçların adeta 'psikolojik bir savaş' haline dönüştüğünü öne sürdü.

Bugüne kadar iç sahada oynayabilmenin avantajını kullanamadıklarını kaydeden Penbe, "Ne yazık ki kendi evimizde oynadığımız maçlarda hakemler, pozisyonlardaki takdir hakkını hep rakipten yana kullanıyor. Bugün baktığımız zaman ligde son haftalara girilirken çoğu maçlar penaltılarla kazanılıyor ama daha içeride bir tane bile penaltı kullanamadık. Birçok penaltı pozisyonumuz var ama bunlar her nedense verilmiyor. Hakemlerimizden rica ediyorum biraz daha objektif olsunlar. Verilmeyen kararlar nedeniyle futbolcular da oyun disiplininden koptuğu gibi motivasyonları da kayboluyor" dedi.

Ligde artık son 4 haftaya girildiğini hatırlatan Penbe, ligde kalabilmek için de söz konusu mücadelelerde daha istekli ve daha arzulu oynamak zorunda olduklarını anlattı. Penbe, "Bizim artık puan kaybetme gibi bir lüksümüz kalmadı. Hem içeride, hem de dışarıda oynayacağımız maçlarda puan ya da puanlar almak zorundayız" diye konuştu.

 

"PLAY-OFF HEDEFİNE ÇOK YAKLAŞTIK"

Karşıyaka Teknik Direktörü Erdoğan Arıca ise takım olarak önlerine koymuş oldukları bir hedeflerinin olduğunun altını çizerek, ligde son haftalara girilirken oynanan maçların daha da önem kazandığını söyledi. Arıca, Mersin İdmanyurdu karşısında alınan galibiyetinse söz konusu hedefe ulaşabilme adına önemli bir adım olduğunu ifade ederek, mücadelenin ilk yarısında oyunun kontrolünün kendilerinin elinde olmasına karşın fazla üretken olamadıklarını, ancak ikinci yarıda da oyun disiplininden kopmadıklarını,

arzu ve istekleriyle de sonuca ulaşmayı başardıklarını kaydetti. Mersin'e kazanmak için geldiklerini ve sonucun da kendi istedikleri gibi olduğunu vurgulayan Arıca, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Play-off'a kalma hedefine çok yaklaştık. Bundan sonraki maçlar çok daha önemli ama biz bir şeyi biliyoruz ki; hedefimize ulaşacağız ve bunu da futbolcularımızla ulaşacağız"

Mersin İdmanyurdu'na da tavsiyelerde bulunan Erdoğan Arıca, ligde bulundukları konum itibariyle Mersin temsilcisinin işinin hiç de kolay olmadığını, stres ve psikolojik baskı altında mücadele etmeninse oldukça zor olduğunu belirtti. Arıca, "Mersin İdmanyurdu'nun bu saatten sonra yapması gereken; gerginlik değil sorumluluk, stres değil iş yapmak olmalı. Eğer bunu yaparlarsa istediklerini elde ederler" dedi.

MERSİN'DE HÜZÜN, KARŞIYAKA'DA SEVİNÇ HAKİM
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 18:02:05
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 23:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?