4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Madde bağımlılığına afişli uyarı

MUT'TA MADDE BAGIMLILIĞINA KARŞI AFİŞLİ UYARI

Mersin'in Mut ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara, madde bağımlılığına karşı uyarıcı broşürler dağıtıldı.

Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucuyla mücadele konusunda vatandaşları bilgilendirmek için uygulama başlattı. Toplum Destekli polisler, bastırdıkları afişleri şehrin en kalabalık caddelerindeki işyerlerine ve okullara asarken, el ilanlarını da vatandaşlara dağıtarak uyuşturucunun zararları konusunda uyarılarda bulundular.

Mut Emniyet Müdürü Selim Kan, madde kullanımını önlemenin sadece polisiye tedbirlerle yeterli olmadığını belirterek, bu konuda ailelere de büyük görevler düştüğünü söyledi. Kan, "Çocukların sadece yemeye-içmeye değil, sevgiye ve ilgiye de ihtiyacı vardır. Sevginizi onlarla paylaşın. Çocuklarınızı spora, sanata ve sosyal işlere yönlendirin" dedi. Çocuklara da öğütlerde bulunan Kan, "Sevgiyi, cesareti, ümidi, dostluğu, bağımlılık yapıcı maddelerde aramayın, bunları yüreğinizde taşıyın. Resim yapın, yazı yazın, müzikle uğraşın. Bunları yapan siz olursanız yaratıcı olan da siz olursunuz. Madde bağımlılığı önce içinizden yaratıcılığı alır. Sonra sizi sizden çalar" diye konuştu.

MUT'TA MADDE BAGIMLILIĞINA KARŞI AFİŞLİ UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 13:59:04
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 14:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?