4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Madde bağımlılığına karşı tiyatro

MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI TİYATRO

Mersin Emniyet Müdürlüğü Tiyatro Topluluğu'nun madde bağımlılığı ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında başlattığı "Yenigün Projesi" kapsamında "Ay'ın Gölgesi" adlı oyun Tarsus'ta sahnelendi.

Tarsus Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Amiri Mustafa Türkmen, 75. Yıl Kültür Merkezi salonunda sahnelenen oyun öncesinde yaptığı konuşmada, uyuşturucu maddelerin kişi üzerinde meydana getirdiği etki ve köleleştirmenin ilk bakışta bireysel bir sorun olarak göze çarptığını ancak bunun zamanla toplumun kanayan bir yarası olduğunu söyledi.

Madde bağımlığı ile mücadelenin sadece kolluk kuvvetleri ve sağlık kuruluşları tarafından yürütülemeyeceğini, bunların yanında eğitim faaliyetlerinin de desteklenmesi düşüncesinden yola çıkılarak, Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nün 2006 yılında Yenigün Projesinin başlatıldığını anlatan Türkmen, bu kapsamda madde bağımlılığı ile mücadelede talep azaltımına yönelik kapsamlı faaliyetler yapıldığını ifade etti.

Gençlere bağımlılık yapıcı maddelerin zararlarının anlatılması açısından bugüne kadar son dört yılda 5 ayrı tiyatro oyunu hazırlandığını ve 109 kez sahnelendiğini ve toplam 97 bin kişiye oynandığını kaydeden Mustafa Türkmen, "Ayın Gölgesi" oyunu da diğer ilçelerde sahneleneceğini sözlerine ekledi.

Ali Pehlivan'ın yazdığı "Ay'ın Gölgesi" adlı 2 perdelik oyunda Emniyet teşkilatı mensupları olan Ali Ayhan, Aysun Alyagut, Kürşad Buğra Bilgin, Özge Kazancı, Ali Nurdoğan, Zühal Poyraz, Sedat Gökburun, Tuğba Şirin, Orhan Bozoğlan, Serpil Öztürk ve Vahap Akdemir rol alıyor.

MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI TİYATRO
MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI TİYATRO
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 10:37:05
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 10:42:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?