4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Madde bağımlılığına savaş açtılar

TİYATRO İLE MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ AÇTILAR

Mersin'in Erdemli ilçesinde öğrencilere madde bağımlılığının zararlarına polis memurlarının oynadığı "Ayın Gölgesi" adlı tiyatro oyunu ile dikkat çekildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği tarafından madde bağımlılığının zararlarına dikkat çekilmesi amacıyla gerçekleştirilen Yenigün Projesi Eğitsel oyunlar serisi kapsamında "Ayın Gölgesi" isimli tiyatro oyunu Erdemli Lisesi konferans salonunda sahnelendi.

Ali Pehlivan tarafından yazılan ve yönetilen, tamamı polis memurlarından oluşan tiyatrocular tarafından sahnelenen "Ayın Gölgesi" adlı tiyatro oyunuyla öğrencilere madde bağımlısı kişilerin yaşadığı sorunlar ve hayatları anlatıldı.

İki perdelik tiyatro oyunu sonrasında bir konuşma yapan Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Kürşad Buğra Bilgin, her bireyin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Siz öğrencilerimizin hedefleri var ve sizleri bu hedeflerinizden alıkoymak isteyenlerde var. Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında sizlere tiyatro aracılığı ile mesaj vermek istedik. Oyunumuzda madde bağımlılarının ve ailelerinin yaşadığı olumsuzlukları gördünüz. Arkadaşlar madde bağımlılığı ile mücadelede toplum olarak duyarlı olmak zorundayız. Bu konuda alilerimizin de bizlere destek olmasını istiyoruz” dedi.

Oyun sonunda öğrenciler için açılan görüş defterlerine öğrenciler oyunla ilgili olarak görüşlerini dile getirdiler. Görüş defterine öğrenciler oyunu çok beğendiklerini, özellikle oyuncuların polis olduklarını öğrenince de çok şaşırdıklarını ifade ettiler.

TİYATRO İLE MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ AÇTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2010 Salı 13:25:01
Güncelleme :25 Mayıs 2010 Salı 18:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?