5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Madde bağımlılığıyla mücadele

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği, Mersin’den 70 çocuğa Tarsus’ta tarihi yerleri gezdirdi.
 

Madde kullanımı ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlerin yanı sıra madde bağımlılığı konusunda Mersin’de özellikle arz ve talep boyutunda problemli olan mahallelerinde yaşayan vatandaşların bilinçlendirdiklerini belirten KOM Şube Müdürü Ertuğrul Şenyiğit, bu mahallelerde madde kullanımının azalmasını sağlamak amacıyla "Benim Mahallem" isimli projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Şenyiğit, “Bu projede Mersin il merkezinde bulunan Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde olan Siteler, Gündoğdu, Güneş, Çay ve Çilek mahalleleri ile Toroslar ilçesi sınırları içerisinde olan Turunçlu, Demirtaş ve Alsancak mahalleleri olmak üzere toplam 8 mahalleyi kapsıyor.

Proje kapsamında bulunan mahallelerde yaşayan aileleri ve gençleri madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmek amacıyla mahallelerde bulunan kahvehanelerde, parklarda ve okullarda halkımıza konferanslar vermek, ailelerle ve gençlerle sosyal ve sportif aktiviteler yaparak boş zamanların değerlendirilmesinin sağlanması ve gençlerin geziler ve spor faaliyetlerinde bulunulmasını sağlıyoruz. Alsancak Mahalle muhtarımızın da katkılarıyla 70 çocuğumuzun katılımıyla Tarsus’ta bir dizi gezi düzenledik.

Amacımız gençlere ülke sevgisini aşılamak ve yaşadığı bölgeyi tanıtmayı hedefliyoruz. Gezi sırasında bize destek eren Tarsus ilçe Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Gençlerimiz bir gün boyunca hem Tarsus’u tanıma fırsatı buldular hem de gönüllerince eğlendiler” dedi.
70 genç Tarsus’ta müze, Nusret Mayın Gemisi, hayvanat bahçesi, Tarsus Evleri ve Saint Paulus Kuyusu ve Roma yolunu gezdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 15:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?