4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Maden sahaları geçim kaynağı oldu

MADEN SAHALARI YÖRE İNSANININ GEÇİM KAYNAĞI OLDU

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, sorumluluk bölgelerinde tahsis edilen 316 adet maden sahasında, yöre insanına ve milli ekonomiye ciddi katkılar sağlandığını söyledi.

Gözükara, yaptığı açıklamada, Mersin il sınırları içinde, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 199 adet mermer madeni, 93 adet krom madeni ve 24 adet diğer maden işletmelerine izin verildiğini bildirdi. 684 hektar sahanın, maden işletmelerine bedel karşılığı tahsis edildiğini kaydeden Gözükara, "850 bin hektarı bulan ilimiz ormanlarının yaklaşık binde biri kadar bir alan madencilerimizin hizmetine sunulmaktadır. Bizler Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğü'nün hedef ve politikaları çerçevesinde, ülke kaynaklarının gün yüzüne çıkartılarak işlenmesi, yöremize ve ülkemize ekonomik katkı sağlaması ve halkımızın milli gelirdeki payını artırmak için kurum olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmekteyiz. Bu anlamda bölgemize, dolayısıyla yöre insanımıza çok ciddi ekonomik katkı sağlayan madencilik sektöründeki yatırımcılarımıza da destek olmak, bizlerin önemsediği konuların başında gelmektedir" dedi.

Bölgede üretilen madenlerin büyük çoğunluğunun yurt dışına ihraç edildiğine ve ülkeye döviz girdisi sağlandığına dikkat çeken Gözükara, "Maden sahaları bulundukları ilçe, belde ve köylerdeki insanlarımıza ekonomik anlamda çok ciddi katkılar ve istihdam sağlamaktadır. Bölgemiz genelinde bu tesislerde bin civarında yöre insanı çalışmakta olup, bu rakam etkilediği diğer sektörlerle birlikte daha da artmaktadır. Kurum olarak yeraltı kaynaklarının öneminin bilincindeyiz ve bu anlamda yatırımcılarımızın önünü açacak desteği vermeye devam edeceğiz. Teşkilatımızda bu izinlerden ilimiz genelinde yıllık 5 milyon TL arazi tahsis bedeli almaktadır" diye konuştu.

MADEN SAHALARI YÖRE İNSANININ GEÇİM KAYNAĞI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 14:00:04
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 14:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?